Cu bani europeni, primăria a modernizat Parcul Municipal, iar ceea ce a ieşit i-a adus numai cuvinte de laudă primarului Ovidiu Creţu. Totuşi, există bistriţeni care nu pun preţ pe felul în care arată acum locul. La polul opus se află cei care doresc ca obiectivul să fie păzit permanent, pentru a-l proteja de "oameni cu rele intenţii".
Din această toamnă, bistriţenii au la dispoziţie un parc la standarde europene, prevăzut cu alei şi băncuţe noi, piste pentru biciclete şi role, un heleşteu cu peşti, rulouri de gazon, grupuri sanitare moderne, etc.
Chiar dacă există câteva reguli de conduită pe care bistriţenii ar trebui să le respecte pentru ca parcul să arate la fel de bine şi în anii următori, nu toată lumea ţine cont de ele. Nu puţine sunt cazurile în care cetăţenii au observat excremente de câini pe spaţiile verzi, gunoaie aruncate la întâmplare sau copii de etnie romă făcând „baie” în lac, în căutare de bani de buzunar.
Mai mulţi bistriţeni i-au cerut primarului Ovidiu Creţu să angajeze paznici care să păzească parcul sau să trimită agenţi de la Poliţia Locală care să supravegheze mereu zona.
"Arată foarte bine parcul şi ar fi păcat să se strice într-un timp scurt pentru că ştim şi noi că sunt astfel de oameni cu rele intenţii. Aş dori să ştiu dacă se pot pune 2-3 paznici care să se asigure că bistriţenii menţin curăţenia şi nu distrug frumuseţea aceasta de parc. Eu personal aş plăti 2-3 paznici care să patruleze prin parc decât să plătesc eventualele stricăciuni care ar apărea când nimeni nu e acolo să aibă grijă", spune un bărbat pe www.domnuleprimar.ro.
Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, spune că agenţii din cadrul Poliţiei Locale patrulează frecvent prin zonă, dar nu există personal suficient pentru ca cineva să se afle în permanenţă acolo.
Cei care trec prin parc şi observă nereguli sunt rugaţi să sune la Telefonul Cetăţeanului - 0263-984 (apel gratuit) şi să cheme un echipaj al Poliţiei Locale.