Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  99 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistriţenii: Nu mai vrem gropi în asfalt! Distribuitorii de utilităţi să refacă integral strada când fac săpături

26/06/2013 11:44:58 Andreea BOJOR  
Una dintre problemele dezbătute la dezbaterea publică de ieri a fost legată de săpăturile pe care le fac în asfalt distribuitorii de utilităţi. Sătui de gropi, bistriţenii s-au plâns primarului şi i-au cerut să i-a măsuri.

„Noi luăm credite şi facem şosele, iar peste un an de zile apar intervenţiile şi distrugem străzile. Eu propun ca în regulamentul de urbanism să fie trecută următoarea prevedere: în cazul străzilor care urmează să fie reabilitate general, Primăria să notifice cu 12 luni înainte toţi proprietarii de terenuri din zonă pentru a-şi face branşamentele subterane la reţelele de utilităţi. Astfel, după reabilitare să nu fie voie să se facă branşamente decât cu foraj subteran. Ba mai mult, să fie o prevedere foarte severă pentru proprietarii de utilităţi din zona respectivă. Dacă nu-şi reabilitează reţeaua pe strada respectivă, dacă apar intervenţii accidentale pe durata de viaţă a străzii, de 10 - 15 ani, să repare strada integral pe cheltuiala lor. Şi aici, cumva, cu ridicarea dreptului de a mai profesa”, explica Florin Chereji.

Primarul Ovidiu Creţu a explicat celor prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei Bistriţa că municipalitatea face astfel de notificări cu 12 luni înainte şi anunţă atât proprietarii de terenuri, cât şi distribuitorii de utilităţi că partea carosabilă va fi reabilitată.

Creţu a explicat însă că sunt situaţii în care oamenii nu conştientizează că trebuie să se racordeze la utilităţi şi că aşteaptă până în ultimul moment, atunci când văd că într-adevăr carosabilul urmează să fie reabilitat. Acesta a dat ca exemplu o stradă din Unirea unde lucrările au fost întârziate pentru că oamenii n-au vrut să înteleagă că trebuie să îşi facă branşamentul la reţeaua de canalizare.


În plus, Creţu a mai recunoscut că „aveţi dreptate în ceea ce priveşte intervenţiile la reţelele de urilităţi. Orice administraţie şi-ar dori să nu mai fie probleme, pe o stradă asfaltată să nu mai aibă loc intervenţii pentru că se ştie că după apar problemele. Ştiţi foarte bine şi dumneavoastră (n.red. Florin Chereji) că probleme şi defecţiuni apar la reţelele de apă, gaz, curent, canalizare şi nu poţi să spui că nu faci intervenţii. Nu poţi, spre exemplu, într-o situaţie cum a fost cea din faţa Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, atunci când a apărut defecţiunea la reţeaua de apă, să pui Aquabisul să reabiliteze tot Bulevardul Republicii, asta dacă vrei să mai existe”.

Anul trecut Primăria Bistriţa a dat 348 de autorizaţii distribuitorilor de utilităţi pentru a face intervenţii la reţelele de apă, canalizare, gaz, curent, telefonie sau internet. Dintre acestea cele mai multe, în număt de 105, au fost pentru a fi reparate defecţiunile la reţelele de gaz, iar cele mai puţine la cele de telefonie, doar 2.

1930 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2025 Bistrițeanul.ro