Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  84 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistriţeni, vi se pregăteşte CEVA…! Un experiment care tratează reacţiile la indiferenţă

05/11/2015 12:17:36 Cristina MILEA  
Pe 7 noiembrie, de la ora 20.00, la Sinagoga Bistrița, se tratează indiferența! Este vorba de un spectacol experimental în care inovația tehnologică generează sunet și lumină, şi, pentru prima oară în România, se folosește monitorizarea în timp real prin electro-encefalogramă pentru a produce muzică.

În timpul spectacolului, cinci spectatori vor fi monitorizați cu aparatură EEG wireless, iar activitatea lor cerebrală va determina sunetul spectacolului. Monitorizarea EEG produce o hartă auditivă și vizuală a emoțiilor spectatorilor sub forma sunetului, dar și a luminilor spectacolului, a căror culoare este determinată de activitatea electrică cerebrală. 

În cadrul spectacolului Interfaţa 3 sunt utilizați algoritmi pentru recunoașterea emoțiilor pe baza EEG. 

Timp de 15 zile, echipa spectacolului INTERFAȚA 3 va avea reprezentații în 8 orașe din România, între care Baia Mare, Suceava, Bistrița sau Oradea, sunt orașe marcate de experiența Holocaustului, spectacolul având un rol recuperatoriu pentru memoria publică a acestor evenimente.

De asemenea, evenimentul documentează și cazuri recente de discriminare pe criterii etnice sau de orientare sexuală în România, realizând o radiografie a ospitalității față de cei diferiți.

Accesul este gratuit iar copiii sub 14 ani au acces doar însoțiți de părinți.

Echipa spectacolului: Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuț Niculae, Liviu Popa, Florin Ionuț Crăciun (Actori)

Regia: Alexandru Berceanu

Dramaturgie: Andreea Chindriș și Alexandru Berceanu

Compozitor: Cătălin Crețu

Programator: Grigore Burloiu

Coregraf: Ana Costea

Scenograf: Sabina Pavel

Coordonator tehnic: George Rotaru

Operator lumini: Dan Olteanu

Grafică: Nadir Yusuf

Foto: Andrei Gîndac

Coordonator proiect: Maria Seiculescu

Cred că spectacolul INTERFAȚA 3 a pornit de la mai multe mirări pe care mi le provoacă lumea care mă înconjoară, cea mai puternică fiind legată de clivajul cultural între populația majoritară și etnicii romi. Mă suprind la tot pasul, într-un mod extrem de profund, de la culoarele școlilor pe care auzi „ţiganule" la o casă de marcat unde vezi privirea timorată a casierei care se teme că va fi furată dacă are o clientă romă, mai ales dacă aceasta are și o fustă tradițioanală... Reacția antiromă este atât de puternică încât poți să citești articole care îți explică cum manelele îți atrofiază creierul, poți găsi proteste ale iubitorilor de artă, muzică și cultură împotriva unui curs la conservator care are ca obiect de studiu manelele", afirmă Alexandru Berceanu, regizorul spectacolului.

Proiectul cultural este finanţat în cadrul Programului cultural „EștiBucurești” 2015 al Centrului de Proiecte Culturale al Municipiului București (ARCUB) și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional-AFCN, fiind organizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură şi Societatea de Concerte Bistriţa.

2318 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro