Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistrițeanul George Maior va deveni ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA

30/04/2015 19:42:41 Raluca NECHITI  
Fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, va deveni noul ambasador al României în SUA. Preşedintele României a aprobat mai multe numiri şi rechemări de reprezentanţi diplomatici ai României, lista fiind făcută publică în această după-amiază. Pe ea se află și numele lui George Maior.

La finele lunii ianuarie George Maior a demisionat din funcția de șef al SRI după o perioadă de opt ani cât a fost la conducerea instituției. Înainte de alegerile prezidențiale el a anunțat că își va depune mandatul la dispoziţia noului preşedinte deoarece "este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii".

Președintele Klaus Iohannis a apreciat activitatea lui George Maior în această funcție dar i-a acceptat demisia. Totuși, astăzi el a fost cel care a aprobat mai multe numiri şi rechemări de reprezentanţi diplomatici ai României, în baza consultărilor cu primul ministru şi cu ministrul Afacerilor Externe, pe listă afându-se și George Maior care va deveni ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în SUA.

Următorul pas este solicitarea acordului de la statele aferente şi apoi vor avea loc audierile în Comisiile de Politică Externă ale Parlamentului urmate de emiterea decretelor de numire.

Până la preluarea șefiei SRI George Maior a fost senator PSD, el fiind şi preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională din Senat.

George-Cristian Maior s-a născut în 16 noiembrie 1967 în Cluj, dar este originar din Beclean. A urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și apoi a făcut un master în drept internațional și comparat la Universitatea George Washington din Washington D.C. unde a obținut titlul de Master of Arts în Drept Internațional și Comparat.

Din anul 1992 a lucrat ca diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, în perioada 1997 - 1999 fiind Însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Irlanda.

După câștigarea alegerilor de către Partidul Social Democrat (PSD), George Maior a fost numit în decembrie 2000 în funcția de Secretar de Stat și Șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare din Ministerul Apărării Naționale.

În această calitate, a condus negocierile de aderare la NATO, soldate cu o integrare reușită și activă a României în alianță și a semnat mai multe contracte de achiziție de tehnică militară (2 fregate și numeroase aparate de zbor). A primit la data de 24 august 2004 gradul diplomatic de ambasador.

La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales senator de Alba pe listele PSD.

În această calitate, a fost președinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională al Senatului României (iunie 2005 - 5 octombrie 2006).

El și-a înaintat demisia din Parlamentul României la data de 5 octombrie 2006, după ce pe 4 octombrie 2006 George Maior a fost validat în plenul Parlamentului ca director al Serviciului Român de Informații.

George Maior este căsătorit și are doi copii.

2596 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro