Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  150 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistriteanca Mariana Irimia-marea castigatoare a Concursului National de Proza „Mihail Sadoveanu” Iasi

29/10/2013 11:48:21  
Participanta cu romanul „Jocul sobolanului alb”, la cea de-a patra editie a Concursului National de Proza „Mihail Sadoveanu” Iasi, romanciera bistriteanca drd. Mariana Irimia a castigat premiul I, juriul alegandu-i lucrarea din peste 80 de concurenti din tara si strainatate.

Astfel, scriitoarea a obtinut cel mai mare punctaj al juriului format din presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Iasi-Cassian Maria Spiridon, prof. univ. dr. Constantin Dram, prof. univ. dr. Antoniu Patras-ambii Facultatea de Litere din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi, prof. univ. dr. Vasile Spiridon-Facultatea de Litere a Universitatii Bacau, dr. Valentin Talpalaru si muzeograful Liviu Apetroaie-ambii de la Muzeul Literaturii Romane Iasi, nota finala fiind 9,35.

La categoria senior a acestui concurs de proza, pe locurile urmatoare s-au clasat Alexandru Ioan Despina, Spania-premiul II, Stefan Catalin Topliceanu, Vaslui-premiul III, continuandu-se cu inca sapte mentiuni acordate unor nume cunoscute in literatura din Olanda, Bucuresti, Brasov si Constanta.

„Bistriteanca dumneavoastra a surprins juriul intr-un mod cat se poate de placut, iar aprecierile au fost unanime. Ne-am dori foarte mult ca pe 3 noiembrie a.c. sa fie alaturi de noi, la Iasi, pentru a i se inmana personal premiul. Oricum, dumneaei va fi inclusa si in antologia concursului pe acest an, desigur, la un loc de cinste”, a declarat secretarul juriului, muzeograful Liviu Apetroaie.

In alta ordine de idei, acest lucru este confirmat si de presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Iasi, Cassian Maria Spiridon, acesta declarand ca „este imbucurator ca in Romania noastra preocupata mai mult de manele si filme de actiune exista scriitori ca Mariana Irimia, capabili sa imbine talentul si creatia literara intr-un mod aproape perfect. Dansa a propus o poveste simpla in aparenta, insa profunzimea stilului si multitudinea implicatiilor narative au dovedit un creator care merita cu prisosinta sa fie publicat si citit. Scopul Concursului National de Proza <> este, printre altele, unul de a promova limba romana, iar Mariana Irimia stie foarte bine sa faca acest lucru. Nu stiu daca autoarea va putea fi prezenta personal duminica la gala de premiere a concursului, insa ne-am bucura sa o avem printre noi. Acum se scrie atat de alambicat si foarte mult, uitandu-se de acuratetea limbii romane. Inca o data, Mariana Irimia reprezinta o combinatie optima de talent si creatie literara ce se traduce printr-un plus imbucurator la promovarea limbii si literaturii romane”.

drd. Tiberiu Irimia

3765 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro