La începutul lunii aprilie 2013, Iulia Cupşa-Kiseleff a fost numită viceconsul la Consulatul General al României de la Torino. Mulțumiți de rezultatele tinerei avocate din Beclean, vara aceasta Iulia a devenit consul la Milano!
La 33 de ani, Iulia Cupșa-Kiseleff se poate lăuda cu un CV cum nu mulți bistrițeni au! Primăvara trecută a devenit, pe perioadă nedeterminată, viceconsul la Consulatul General al României la Torino după ce a făcut un stagiu de pregătire la București și apoi a susținut o serie de examene, luate cu brio de tânăra avocată.
După susținerea examenelor, Iulia Cupşa-Kiseleff a fost numită prin ordin al ministrului de externe viceconsul la Torino pe o perioadă nedeterminată. Vara acesta a făcut un nou pas în carieră: a dat Torino pe Milano, unde a devenit consul cu acte în regulă!
Iulia Cupşa-Kiseleff a absolvit studiile Facultății de Drept ale Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și le-a continuat în Franța, la o prestigioasă universitate de Drept. După ce s-a întors acasă a obținut și un master în „Management politic" la Universitatea Bucureşti.
Până a intrat în barou, Iulia a cochetat cu presa, dar și cu moda. Iulia Cupșa-Kiseleff a reușit să împace până acum și frumusețea – fiind de câțiva ani imaginea unei firme celebre de blănuri din Grecia- cu cariera în avocatură, dar și cu politica. Frumusețea ei aristrocrată a fost remarcată de reprezentanții firmei de blănuri în timp ce se afla în Grecia, în concediu și astfel a devenit imaginea celebrei firme.
A călcat pe urmele familiei, atât fratele ei mai mare cât și mama fiind avocați de renume în Bistrița-Năsăud și și-a făcut timp și pentru o carieră politică.
Mama tinerei, avocată celebră și ea în Bistrița-Năsăud, provine din familia generalului Kiseleff, iar mătușa acesteia – Adriana Kiseleff (de la care Iulia are al doilea prenume) a fost prima ziaristă din România care a realizat un interviu cu Papa de la Roma.
Generalul Kiseleff este cunoscut în istorie pentru Regulamentele Organice, dar și crearea primelor constituții din istoria Moldovei și Valahiei. În perioada 1856-1862 a fost ambasador al României la Paris, de unde a sprijinit unirea Principatelor Române.