Zeci de reprezentanți ai diferitelor firme din județ sunt prezenți în aceste momente la conferința Bistrița Business. Aceasta arată interesul pentru dezvoltare, iar participarea le e răsplătită cu sfaturi extraordinare despre modalitățile de ieșire din criză și a deținerii unei firme de succes. Finalul întâlnirii va aduce un moment artistic inedit.
Conferința Bistrița Business organizată de Prompt Communication și Tourmont King este în plină desfășurare.
Deși e prima întâlnire, zeci de reprezentanți ai firmelor bistrițene au venit la eveniment, lucru ce arată interesul bistrițenilor pentru business.
Organizatorii se arată foarte mulțumiți de prezență, iar participanților le este dat să audă sfaturi eficiente pentru ieșirea din criză și modalitățile de deținere a unei firme de succes.
Moderatorul întâlnirii este economistul Radu Soviani care a deschis evenimentul prin prezentarea situației României în ce privește creșterea economică și investițiile, făcând mențiunea că suntem pe locul 68 la absorbția de fonduri europene.
După prezentarea acestuia a luat cuvântul inginerul doctor Emanoil Viciu.
”Se tot vorbește despre criză. Un lucru e clar. Criza e un lucru la care ne adaptăm, ca și în căsnicie. Ascultăm și reacționăm. Criza este economică, socială și cea de resurse, care e cea mai dură. Eu aș vrea să vorbesc despre influența crizei asupra firmelor. La început a avut o influență financiară, materială, în momentul în care au scăzut prețurile la materia primă, managerială și emoțională, care a afectat cel mai rău deoarece administratorii au redus investițiile, au dat afară angajații, au redus salariile, etc. Și nu doar managerii au fost afectați ci și salariații și piața, prin reducerea consumului” a explicat Emanoil Viciu.
Acesta a mai adăugat că lucrurile trebuiau gândite altfel, nu prin managementul de creștere economică, ci printr-un management creativ menționând că cele mai importante lucruri pentru ieșirea din criză sunt identificarea și gestionarea corectă a resurselor, managerul să nu renunțe la investiții și la viziunea pe termen lung pe care o are pentru firmă.
”În management stă totul. Schimbarea managementului în timpul crizei a dus la creșterea unei firme de cinci ori și la alta de 10 ori. Managementul e cheia” a spus Viciu.
Primul panel de discuții continuă cu prezentarea unei ”alte viziuni” de către Marius Cotor, managing director al companiei Leoni Bistrița, a ”modalităților de dezvoltare a afacerilor în acord cu Programul național de dezvoltare Rurală”, discurs ținut de Emil Iugan, director M.I.S. - Grup, și o sesiune de întrebări și răspunsuri.
În cel de-al doilea panel de discuții dr. Cristian Andrei va prezenta ”Valoarea emoțională a banilor”, dr. Călin Sabac va discuta despre ”Strategia de comunicare în business”, Daniela Nica va aborda prima lege din cele ”21 de legi supreme ale liderului” ale lui John Maxwell, și anume ”Legea pragului limitativ”, iar apoi participanții vor putea adresa întrebări vorbitorilor.
În ultima parte a întâlnirii va avea loc cel mai longeviv spectacol de limbaj verbal, gest, dans și pantomimă ”Actorul”, cu Mihai Mălaimare în dialog cu pianistul de jazz Mircea Tiberian.
În pauzele de cafea, toți invitații vor avea ocazia să admire lucrările de artă ale artistului plastic Cornelia Țigăuan, amplasate în apropierea sălii de conferință.