Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistriţa la Bookfest!

30/05/2012 14:35:22 Ioana BRADEA  
Scriitorul bistriţean Dan Coman îşi lansează ultimul roman “Parohia” la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, care debutează astăzi la Bucureşti. Cartea va fi prezentată de Marin Mălaicu Hondrari, care va participa şi el la Bookfest într-o conferinţă alături de scriitori importanţi precum Radu Pavel Gheo, Ana Blandiana şi Gabriela Adameşteanu.

Cu puţin timp în urmă, la Bucureşti a fost inaugurat Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012. Pasionaţii de lectură au la dispoziţie un program maraton ce cuprinde nu mai puţin de 300 de evenimente: lansări de carte, sesiuni de lectură, întâlniri cu personalităţi ale lumii literare româneşti şi internaţionale, concerte, proiecţii cinematografice, reprezentaţii de teatru pentru copii dar şi cursuri de limbă franceză.

La maratonul cultural bucureştean participă şi doi scriitori bistriţeni: Dan Coman şi Marin Mălaicu Hondrari (din Sângeorz Băi, coordonatorul Festivalului “Poezia e la Bistriţa!”), invitat sâmbătă să participe la colocviul “Autori români la târgurile internaţionale de carte”, alături de poeta Ana Blandiana, prozatoarea Gabriela Adameşteanu şi prozatorul Radu Pavel Gheo.

Asemenea experienţe internaţionale au o anumită importanţă, pentru cariera unui scriitor, pentru că mai aude lumea de tine” a declarat Marin Mălaicu Hondrari pentru Bistriţeanul.ro. “Dar din punct de vedere al calităţii textului scris, aceste târguri nu prea te ajută. Participarea la un asemenea târg nu îţi garantează că vei scrie un text valoros. Tot prin lectură multă şi exerciţiu ajungi un scriitor bun – iar asta se poate întâmpla chiar şi la Bistriţa” a mai adăugat scriitorul bistriţean.

Marin Mălaicu Hondrari nu este prea convins că, în cazul lui, se poate vorbi deocamdată de o carieră de scriitor în adevăratul sens al cuvântului. “Grozav ar fi să reuşeşti să stabileşti peste hotare câteva puncte de legătură cu scriitorii tineri, care, asemeni nouă, încearcă să se impună pe piaţa editorială europeană şi occidentală. Însă pentru asta este obligatoriu să stăpâneşti o limbă de circulaţie internaţională. Depinde foarte mult şi cât de sociabil eşti tu, ca fiinţă” mai spune Marin Mălaicu Hondrari, adăugând că, de obicei, cele mai interesante experienţe literare se întâmplă în afara programului oficial.

Cu prilejul Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, scriitorul bistriţean a fost invitat să susţină o lectură publică într-un cinematograf dezafectat: “A fost una dintre cele mai grozave lecturi... Cinematograful era arhiplin, erau vreo 200 de oameni sosiţi să asculte literatură balcanică, proprietarii nu au schimbat prea mult aspectul sălii de cinema, pereţii erau scorojiţi, scaunele păreau că rezistaseră acolo de 30-40 de ani, era o atmosferă teribilă...

Tot la Salonul Internaţional de Carte Bookfest de la Bucureşti participă şi Dan Coman, profesor la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, întors recent de la un festival de poezie din Grecia. Dan Coman îşi va lansa ultimul roman, Parohia, duminică, de la ora 15.30 iar cartea sa va fi prezentată de Marin Mălaicu Hondrari şi tânăra prozatoare Adela Greceanu. 

 

Foto Marin Mălaicu Hondrari @ booklog.ro

3175 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro