O domnișoară extraordinar de frumoasă a cumpărat „Istoria iubirii”, s-au vândut ca pâinea caldă volumele de poezii ale lui Alex Văsieș iar „Rinocerii” cu autograful lui Eugen Ionescu a fost cumpărat la prima oră, de un colecționar din București care citise pe Bistrițeanul.ro despre volum. Azi e ultima zi în care mai prindeți deschis anticariatul Ko
Primul cumpărător care a trecut pragul celulei Kolossal a fost o domnișoară din Bistrița, studentă în anul IV la Arhitectură, în Viena – care le-a dezvăluit gazdelor secretul înfășurării afișelor... O altă cititoare a cerut direct Henry Miller iar un domn fără să se obosească să studieze cărțile expuse a solicitat „Psihopatul de alături”.
Volumul „Rinocerii” (ediție în germană) semnat de Eugen Ionescu a fost cumpărat la prima oră: un colecționar de carte din București a citit pe Bistrițeanul.ro despre volum și l-a trimis pe tatăl său din Bistrița să-i cumpere volumul imediat. De altfel, cartea are o istorie de-a dreptul tumultuoasă: a fost găsită în Germania, pe stradă, de unul dintre coordonatorii anticariatului. Un medic român o aruncase la gunoi, împreună cu alte vechituri și câteva cutii de carton pline de cărți vechi.
De miercuri, în Piața Morii, în spatele blocului Jean Pădureanu funcționează un mic și neobișnuit anticariat – Kolossal – pus pe roate de scriitorii și artiștii contraperformativi Bogdan Lypkhan și Romulus Moldovan. Îi mai găsiți acolo doar astăzi, până la ora 17.00, cu o mulțime de titluri și cărți – între care menționăm un volum al părintelui Nicolae Feier despre Pahomie de la Gledin – dar și o bijuterie de carte semnată de Nicolae Iorga și publicată în 1934: „Istoria comerțului românesc” sau ocarte „Cuvente den bătrâni” semnată de Bogdan Petriceicu Hașdeu și publicată în 1937!
În această după-amiază anticariatul își încetează activitatea, însă există semne și speranțe că – poate mai curând decât își închipuie unii – Celula Kolossal va acționa din nou la Bistrița. Sau în alte universuri tantric paralele. Oricum, pe aici, pe-aproape...!