Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  52 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Bistrița – invitat de onoare la Târgul de Crăciun din Besançon

09/02/2018 14:38:02 Ioana BRADEA  
Expoziții foto, de produse tradiționale din Bistrița-Năsăud, concerte și schimburi culturale între tineri, proiecții de filme sau piese de teatru, simpozioane de pictură, conferințe și dezbateri – toate acestea au fost discutate ieri și azi la Bistrița, în cadrul unui amplu proiect coordonat, la nivel local, de deputatul Cristina Iurișniți.

Ieri au început la Bistrița sesiunile de lucru pentru proiectul cultural „Sezonul România – Franța 2019”, un proiect care presupune 300 de evenimente în cele două țări, dintre care peste 20 de evenimente se vor desfășura în Bistrița.

Alături de noi se află pentru două zile la Bistrița invitații și partenerii noștri francezi Antoine Petiard, membru al asociației Franche-Sylvanie și Pierre Migard, directorul Conservatorului din Besançon. Pregătim în cadrul proiectului cultural «Sezonul România – Franța», un portret în oglindă al mai multor parteneri care vor să aducă Bistrița și Besançon pe harta celor 300 de evenimente cuprinse în proiect. «Trebuia neapărat să fim și noi prezenți, pentru ca tinerii noștri să cunoască mai bine realitățile actuale europene, să se cunoască între ei, să promovăm interculturalitatea și istoria locală, în primul rând. Proiectul nostru se va derula în jurul unor puncte forte, și anume – promovarea patrimoniul istoric și local, pentru că vorbim despre Marea Unire și Anul Centenarului și în același timp, în jurul valorilor europene, pentru că 2019 va fi anul în care România va prelua președinția la Consiliul Uniunii Europene. Proiectul a fost inițiat de Franța, care de 30 de ani încoace, invită câte o țară în acest parteneriat, iar anul acesta a fost rândul României... Proiectul începe pe 1 decembrie 2018, o dată crucială pentru istoria României și se finalizează pe 14 iulie 2019, o dată de asemenea simbolică pentru Franța... Vor fi 300 de evenimente la nivel național în ambele țări, vor apropia cele două țări, vor dezvolta dialogul intercultural și vor aduce pe harta europeană niște proiecte care chiar merită aduse la cunoștința cetățenilor de rând...»”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro deputatul USR de Bistrița-Năsăud, profesoara Cristina Iurișniți.

În proiect va fi implicat și Consiliul Județean prin Produs în Bistrița-Năsăud și produsele sale tradiționale, pentru că Bistrița va fi invitatul de onoare la Târgul de Crăciun din Besançon, între 1 și 23 decembrie 2018 – a mai anunțat Cristina Iurișniți.

La întâlnirile de lucru care au început ieri la Bistrița au participat partenerii activi precum ARFA și Franche-Sylvanie, vechi parteneri care au promovat relațiile Bistrița-Besancon în ultimii 20 de ani, reprezentanți ai Prefecturii, Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud, Primăriei Bistrița și Consiliului Județean, dar și repezentanți de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, Colegiul Liviu Rebreanu, Colegiul Andrei Mureșanu și Liceul Tehnologic de Servicii, Asociația Pro Familia, Gavril Țărmure, managerul Centrului Județean pentru Cultură, Marcel Lupșe, reprezentatul UAP Bistrița și Monica Buboly, reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Nici prefectul Ovidiu Frenț nu a lipsit de la întâlnire, salutând implicare Franței în proiect – „un stat cu o cultură uriașă care ne susține și de la care avem foarte multe lucruri de învățat. Cred că și noi putem avea aportul nostru, pentru că avem produse culinare și tradiționale care pot să fie și sunt la același nivel cu produsele tradiționale franțuzești... Înfrățirea cu Besanconul a fost o alegere bună, avem o tradiție a limbii franceze și autorilor francezi, înainte de a ne americaniza, înainte de a prelua termeni anglo-saxoni, am fost de fapt mult mai mult francofoni și francofili...”, a precizat prefectul Ovidiu Frenț.

2602 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro