Municipalitatea a organizat a treia sesiune de selecție a proiectelor depuse de ONG-uri, care, pentru susținerea activității, beneficiază de fonduri nerambursabile de la primărie. Singurul proiect selectat în a treia etapă a fost cel depus de Asociația Serviciilor de Ambulanță care vor organiza cursuri de prim ajutor.
Situație fără precedent până acum la nivelul municipiului Bistrița! Peste 800.000 de lei s-au întors în buget după ce consilierii și membrii comisiilor de evaluare au respins, pe capete, proiectele depuse de ONG-urile din Bistrița pentru susținerea diferitelor activități.
Dacă în anii trecuți sumele erau totalmente insuficiente pentru numărul mare de proiecte, anul acesta sute de mii de lei s-au întors în fondul de rezervă al municipiului Bistrița după ce proiectele ONG-urilor au fost respinse unul după altul.
Deși municipalitatea a făcut în repetate rânduri apeluri la ONG-uri să vină cu idei și propuneri, iar după ce acestea s-au mobilizat și au intrat în competiție pentru a obține sumele puse la dispoziție de municipalitate, comisiile de evaluare au fost extrem de pretențioase cu selectarea celor care vor beneficia de finanțări nerambursabile în acest an.
În cadrul ultimei sesiuni de selecție a proiectelor, a treia organizată anul acesta, au fost depuse patru proiecte ale asociațiilor care au solicitat finanțare nerambursabilă de la bugetul local al municipiului Bistrița, însă ca urmare a evaluării doar un singur proiect a fost selectat spre finanțare.
Este vorba de proiectul „Fii de prim ajutor!”, cu o valoare de 3.600 de lei depus de Asociația Serviciilor de Ambulanță din România, filiala Bistrița-Năsăud, în cadrul domeniului „tineret”.
Pe lângă cei 800.000 de mii de lei destinați jocurilor sportive care au intrat luna trecută în fondul de rezervă după ce municipalitatea a respins proiectele depuse la acest capitol, o altă sumă de 11.505 lei va fi trecută în fondul de rezervă bugetară.
Anul acesta Consiliul Local Bistrița a stabilit ca ONG-urile să beneficieze de o sumă de 1.240.000 de lei pentru finanțarea proiectelor pe care le au.
Peste 70 la sută din suma dată ONG-urilor s-a întors însă în fondul de rezervă al orașului, proiectele depuse fiind respinse unul după altul.