Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  10 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Aurel Horia: Ilva Mică votează pentru o comună europeană!

07/12/2012 11:31:07  
S-au făcut multe investiții în comuna Ilva Mică, fapte cu care Ioan Oltean, candidatul ARD pe Colegiul III la Camera Deputaților și Cristian Florian, candidatul ARD la Colegiul II – Senat, vin în fața oamenilor din Ilva Mică. Fapte care vor continua și după 9 decembrie, pentru dezvoltarea Văii Ilvelor, pentru dezvoltarea întregului județ.

Investițiile continuă la Ilva Mică

“Doar un om rău-intenționat ar putea să spună că în Ilva Mică nu s-a făcut nimic. Amintiți-vă cum arătau școlile, amintiți-vă cum arăta această clădire, amintiți-vă cum arătau cele două poduri. Ilva Mică este o comună cu fonduri puține, de multe ori insuficiente. Și dacă nu am avut fonduri, ne-am îndreptat atenția spre fondurile europene”, spune primarul comunei, Aurel Horia.

Horică, cum îi spun apropiații, este unul dintre primarii tineri ai comunei, unul dintre primarii cu multe proiecte europene. “Am început cu măsura 3.2.2, am reabilitat 7 kilometri de drumuri comunale, am reabilitat căminul cultural, am achiziționat un utilaj pentru stingerea incendiului și pentru descarcerare. La aceste lucrări mai adăugăm alte lucrări de extindere canalizare și apă și mai adăugăm proiectele pe care le avem în derulare în comuna Ilva Mică: reabilitare drumurim forestiere (1,5 milioane de euro), colectare torenți (1,5 milioane de euro) și centru local de informare turistică (200 000 de euro)”, declară primarul comunei Ilva Mică.

Acesta recunoaște că singur nu putea face toate aceste lucruri, că a avut sprijinul deputatului Ioan Oltean și a fostului prefect, Cristian Florian. “Totul se lucrează în echipă și numai o echipă bună poate să facă aceste lucruri. Pentru drumuri forestiere au trebuit date Hotărâri de Guvern și l-am avut alături pe fostul prefect, Cristian Florian. Nu mai vorbim de domnul deputat Ioan Oltean, care ne-a ajutat pentru această clădire, a căminului cultural și la celelalte proiecte”, spune Aurel Horia.

Banii pentru drumurile spre Lunca și de la Strâmba, luați de USL Deputatul Ioan Oltean s-a întâlnit cu locuitorii comunei Ilva Mică la căminul cultural, un cămin cultural realizat din banii de la fostul guvern, prin contribuția sa. Un cămin cultural unde ilvenii s-au bucurat și de un recital de colinde din Maramureș, susținut de grupul IZA.

Ilva Mică, una dintre comunele care are ulițe ca-n Austria sau Germania, are nevoie să meargă înainte, are nevoie să continue ceea ce a oprit guvernul USL.

“Trei lucruri trebuie să facem aici, este vorba de apă și canalizare, de drumul acesta care merge spre Lunca Ilvei și de drumul de la Strâmba. Dacă astea trei lucruri le facem, Ilva Mică va fi ca o comună europeană. Dacă Dumnezeu ne-ar fi ajutat și am fi rămas la guvernare, acest drum care merge spre Lunca Ilvei ar fi făcut. Am în mașină un dosar care este un contract, un contract încheiat între Ministerul Dezvoltării și o firmă care a câștigat licitația pentru ca acest drum, până la Suceava, să se facă începând din anul acesta. Contractul s-a semnat în martie, lucrările ar fi trebuit să înceapă în mai. Și tot în același contract sunt prevăzuți bani și pentru lucrarea de pe Strâmba, până la Josenii Bârgăului și alte lucrări. În acel contract, guvernul a alocat pentru județul Bistrița-Năsăud 1764 de miliarde ca să facă drumurile. A venit alt guvern și a suspendat orice investiție. Dacă ar fi intrat în lucru, cu siguranță acest drum era reabilitat, era modernizat până la Poiana Ilvei în acest an. Dar dacă Dumnezeu ne ajută să ne întoarcem la guvernare și ne vom întoarce, vom face în continuare lucruri bune. Pentru că oamenii aceștia, din această zonă, merită”, a spus Ioan Oltean.

“Noi suntem oameni ai faptelor, Cristian Florian a fost prefect 3 ani și jumătate, un om care și-a făcut datoria. El a inițiat o Hotărâre de Guvern prin care drumurile forestiere au fost trecute din domeniul public în domeniul primat, județul Bistrița-Năsăud a putut accesa resurse europene de peste 5000 de miliarde, o sumă enormă, pe care nici să o scrie pe hârtie nici nu știu și județul Bistrița-Năsăud se află pe locul I pe țară, prin sumele alocate, iar Ilva Mică este beneficiară a acestor bani” – Ioan Oltean.

2811 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro