Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  44 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Atracțiile turistice din Maieru sunt promovate la Centrul de Informare Turistică deschis în comună!

26/05/2015 14:38:38 Felicia SZUCS  
Turiștii care ajung în Maieru nu mai sunt nevoiți să bâjbâie pentru a descoperi ce merită să fie văzut și vizitat în zonă! În comuna condusă de primarul Dumitru Vasile a devenit funcțional un Centru de Informare Turistică, realizat din bani europeni.

Primăria Maieru a angajat, în urma unui concurs organizat în luna martie, doi oameni care se vor ocupa de informarea turiștilor care ajung în zonă și de promovarea atracțiilor turistice din comună și împrejurimi. Treaba ghidului turistic și a agentului de turism angajați la Centrul de Informare Turistică deschis la Maieru este să le prezinte tuturor celor care ajung în zonă oportunitățile de petrecere a timpului liber, informații complete despre traseele turistice existente, obiceiurile și tradițiile locului, sporturile ce pot fi practicate, locurile de cazare disponibile, atracțiile naturale și, de ce nu, despre oamenii care fac cinste comunității.

Primarul Vasile Dumitru spune că misiunea celor doi angajați ai Centrului de Informare Turistică nu este una imposibilă, pentru că Maieru este o comună cu un uriaș pontețial turistic ce trebuie doar pus în valoare. Șeful administrației locale din Maieru consideră că prezentând ca la carte valorile locale, atât cele naturale, cât și cele culturale sau umane Maieru poate fi interesant pentru turiștii dornici să petreacă concedii de relaxare în natură, să practice diferite sporturi montane, să observe flora și fauna sau să se îmbogățească spiritual trecând pragul muzeului Cuibul Visurilor, unde sunt expuse obiecte etnografice (unelte agricole, costume populare), istorice (vase dacice, schiţe, hărţi, documente), precum şi documente care au apartinut scriitorului Liviu Rebreanu, care a copilarit în localitatea Maieru.

Muzeul deţine peste 6000 de piese, fiind una dintre cele mai mari colecţii săteşti din ţară. De asemenea, în comuna Maieru poate fi vizitată biserica de piatră "Cuvioasa Parascheva", mai cunoscută sub denumirea de Biserica din Deal, care datează din anul 1818 sau ruinele cetaţii Anieş, construită în sec. XVII.

Centrul de Informare Turistică din Maieru a fost realizat printr-un proiect european în valoare de 200.000 EUR, finanțat pe Măsura 313 din PNDR.
 

4578 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro