Este organizat de Muzeul de Artă Comparată din Singeorz-Bai, este constituit ca un eveniment de tip anual şi şi-a propus prin artiştii pe care îi invită, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de arta contemporana la nivel naţional și european.
Începând de azi și până în 7 septembrie, pe Domeniul Artelor din Sîngeorz Băi cunoscut și sub numele „Dosul Garciului”, 13 artiști din România, Turcia, Republica Moldova și Franța își vor pune la bătaie toată măiestria și talentul pentru a lăsa în urmă o creație semnificativă.
Ideea Simpozionului internațional de artă contemporană artFORest „NO LIMIT” ll (eveniment care celebrează, în 2014, ediția jubiliară cu numărul 25!) porneşte de la principiul unităţii prin diversitate: multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi interferează pozitiv cu cadrul natural oferit, transformându-l într-un spaţiu de creaţie inedit.
Hârtia manuală va fi una dintre caracteristicile acestui simpozion dar artiştii invitaţi sunt liberi să aleagă orice subiect doresc, inclusiv unul pe care l-au inclus deja în cadrul demersului artistic personal.
Un prim argument al acestui proiect finanţat de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și organizat de Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi – se constituie în posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă.
Un al doilea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup care va fi găzduită de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, Târgu Mures, Sibiu, București, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.
Participanții din aceasta ediție a simpozionului artFORest „NO LIMIT” ll sunt Raluca Băjenaru (România) Gabriel Brojboiu (România), Emil Cassian Dumitraș (România), Nicolae Fleissig (Franța), Alexandru Gavrilaș (România), Nesrin Karacan (România), Simion Moldovan (România), Ștefan Pelmuș (România), Mihai Perca (România), Vasile Rață (România), Mirela Trăistaru (România), Tudor Zbârnea (Republica Moldova) și Maxim Dumitraș (România), acesta din urmă fiind și coordonatorul evenimentului.
Foto Arhivă: Dosul Garciului, Sîngeorz Băi