Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  7 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Astăzi încep înscrierile la Atelierul de broderie săsească!

15/06/2016 11:12:26 Cristina MILEA  
Copiii din ciclul gimnazial din Bistriţa au la dispoziţie doar 10 zile şi un număr limitat de locuri pentru a se înscrie la încă un atelier extraordinar care va fi coordonat de muzeograful Elena Pleniceanu în luna iulie. Se va lucra pe pânză de bumbac, cu ață specială pentru broderie, iar materialele vor fi asigurate de Muzeul Judeţean.

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează în perioada 1 - 31 iulie 2016, în cadrul Școlii de Vară, atelierul „Broderie săsească. Tehnici de realizare a unei broderii”.

Proiectul este inițiat de muzeograful Elena Pleniceanu - care a desfăşurat şi anul trecut o serie de ateliere extraordinare pe timpul vacanţei de vară - şi se adresează copiilor din clasele gimnaziale care doresc să învețe tehnici de realizare a broderiei săsești.

Pe parcursul lunii iulie, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la Casa Argintarului din Bistrița copiii vor afla o serie de informații tematice, după care vor fi ajutați să realizeze singuri câteva tipuri de broderie săsească.

Echipa de proiect va pregăti desene inspirate după vechi modele săsești de broderie și va imprima alături de copii materialul cu decorul ales. Se va lucra pe pânză de bumbac, cu ață specială pentru broderie, iar materialele vor fi asigurate de către Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

După ce copiii vor deprinde măcar o parte din tainele acestui meșteșug, ei vor organiza şi vor participa la o mini-expoziție care va cuprinde toate lucrările elevilor realizate pe parcursul atelierului - lucrări ce vor fi expuse alături de modelele de inspirație ale acestora, urmând ca inaugurarea expoziției să fie făcută împreună cu elevii participanți, părinții, colegii, rudele lor și toți cei interesați. Elevii implicați în activități vor primi diplome de participare.

Înscrierile la atelierul de broderie încep astăzi, 15 iunie şi se încheie pe 25 iunie 2016, la Casa Argintarului, strada Dornei, nr.5. Atenție, locurile sunt limitate!

2947 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro