Aroma de vin și brânzeturile fine au acaparat joi seara Amaretto. Maestrul de ceremonii a fost Boris Ionescu, reprezentantul cramei Oprișor, care a lansat la Bistrița Caloian Rose, primul rose care nu e realizat prin cupajare. De asemenea, a fost prezentat în premieră un fondue de brânzeturi.
Vinul a făcut spectacol joi seara la Amaretto, singurul local din Bistrița care se ridică la standardele bucătăriei gourmet și care poate concura fără probleme cu restaurantele cu ştaif din marile orașe.
Deși Bistrița este un oraș mic, se pare că iubitorii și cunoscătorii de vin nu lipsesc, astfel că Boris Ionescu, reprezentantul cramei Oprișor, a ales să lanseze aromatul Caloian Rose și în micul burg săsesc.
„Lansăm oficial la Bistrița noul Caloian Rose, care este realizat dintr-un singur soi. Este puțin diferit față de ce ne-am obișnuit, asta pentru că până acum rose-urile au fost realizate prin cupajarea mai multor soiuri, iar aici vorbim de un soi pur, o joacă de-a noastră. E o ediție limitată, am produs doar 6.600 de sticle. Rose-ul este vinul care bucură sufletul, papilele gustative”, a explicat Boris Ionescu, care s-a asigurat toată seara că niciun pahar nu rămâne gol.
Caloian Rose a fost „asortat” cu o selecție de brânzeturi, fructe, nuci și miere. Surpriza cea mare a organizatorilor a putut fi gustată la prezentarea vinului Drăgaica.
Aroma vinului a fost scoasă în evidență cu ajutorul unui preparat spectaculos, care se va regăsi în viitorul apropiat și în meniul restaurantului Amaretto. Este vorba despre un fondue din brânzeturi, care a fost preparat în văzul tuturor de chefii localului.
Seara a fost încheiată evident de un desert, care s-a ridicat și el la înălțimea vinurilor prezentate. Este vorba despre o prăjitură cu ciocolată.
„Noi am încercat ca preparatele pe care le-am ales să se potrivească cu aromele care se regăsesc în vinuri. La un rose am asortat niște brânzeturi proaspete, alături de fructe, avem o surpriză cu Drăgaica, iar la desert mizăm pe prăjitură cu ciocolată”, a precizat Boris Ionescu.
Vinul a fost produs anul acesta și poate fi găsit, alături de alte specialități ale Cramei Oprișor la magazinul Drink Up.