Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  12 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Aquabis începe curând lucrările de canalizare la Maieru! În paralel se face și proiectarea pentru asfaltarea străzilor sparte!

22/01/2014 09:25:00 Iulia STUPINEAN  
Anul 2014 aduce la Maieru debutul unor lucrări de mare importanță pentru oamenii locului: introducerea rețelelor de canalizare și aducțiune de apă, finalizarea Punctului de Informare Turistică de pe Valea Anieșului, punerea în funcțiune a stației de epurare, construirea a două capele și asfaltarea pe loturi a drumurilor comunale.

În primăvara acestui an, la Maieru vor începe primele lucrări de canalizare și aducțiune de apă, în baza proiectului amplu de “Extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bistrița-Năsăud”, executat de Aquabis. Conform proiectului întocmit, rețeaua de canalizare se va întinde pe o lungime de aproape 9,3 km și va asigura colectarea și transportul apelor uzate menajere de la gospodăriile populației, instituțiile publice și agenții economici interesați, la colectorul principal care alimentează stația de epurare de la Sângeorz-Băi. De asemenea, se vor realiza rețele de aducțiune de apă cu 2 rezervoare, pe o lungime de 3,5 km. Termenul de finalizare a investiței este luna octombrie a anului 2015.

“Este o lucrare de mare însemnătate pentru comuna Maieru, care va beneficia de rețele de canalizare și aducțiune de apă inclusiv pe străzile adiacente. În paralel cu execuția acestor lucrări vom face și proiectarea pentru asfaltarea pe loturi a străzilor, astfel încât, acolo unde s-a introdus deja canalizarea să putem trece la refacerea și modernizarea tronsoanelor sparte. În acest sens vom accesa fonduri europene dacă se va putea sau în caz contrar, vom aloca treptat bani de bugetul propriu al comunei, pentru asfaltarea pe loturi a drumurilor comunale”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru.

Pe lista obiectivelor importante din acest an de la Maieru se numără și finalizarea lucrărilor la Punctul de Informare Turistică de pe Valea Anieșului, poarta de intrare dinspre sud spre Munții Rodnei. Investiția se realizează printr-un proiect accesat pe Măsura 313, privind încurajarea activităților turistice în zonă, proiect cu o valoare de 105.000 de euro.

“Recepția clădirii Punctului de Informare Turistică va avea loc mâine, 23 ianuarie. Termenul de finalizare a acestui obiectiv este luna mai, dată până la care trebuie puse la punct site-ul, pliantele informative și introducerea în circuitul turistic național”, mai spune primarul Vasile Dumitru.

Tot în acest an, administrația locală de la Maieru anunță și finalizarea ultimelor lucrări la proiectul integrat pe Măsura 322 prin punerea în funcțiune a stației de epurare și asfaltarea a 1,1 km de străzi; introducerea curentului pe Valea Anieșului; începerea lucrărilor de construire a două capele – una la Maieru pe terenul primăriei pentru accesul tuturor cultelor din localitate iar cealaltă la Anieș; construcția a două poduri la Maieru și Anieș a căror proiectare este deja realizată; reabilitarea Grădiniței de lângă parc din localitatea Maieru dar depunerea de noi proiecte cu finanțare europeană odată ce acest lucru va fi posibil.

 

Foto: Arhivă

5081 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro