Polițiștii împreună cu autoritățile locale de pe Valea Someșului au demarat o campanie de prevenire a delictelor silvice prin care se dorește conștientizarea riscurilor asociate tăierilor ilegale de arbori.
O echipă formată din poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi elevi ai Colegiului Silvic „Transilvania” Năsăud continuă activitățile de informare pe tema prevenirii delictelor silvice, punându-se accent pe riscurile asociate tăierilor ilegale de arbori.
Activităţile campaniei din perioada următoare vizează reprezentanţii autorităţilor locale de pe Valea Someşului.
Astfel, ieri, 18 ianuarie a.c., poliţiştii au discutat cu primarii din localităţile Năsăud, Salva, Rebrişoara, Rebra, Parva şi le-au cerut acestora să se implice şi să disemineze mesajul campaniei în mod oficial, cu ocazia şedinţelor şi întâlnirilor cu membrii comunităţii: faptul că cetăţenii pot sesiza la 112 orice transport de material lemnos despre care au semnale că ar fi ilegal, precum şi să folosească aplicația inspectorulpădurii.ro, prin care pot verifica legalitatea oricărui transport de lemne.
Proiectul „Parteneriat în Protejarea Pădurilor” este susținut de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a Județului Bistrița - Năsăud și continuă până la jumătatea anului 2018.
„6768 - Parteneriat în protejarea pădurilor” este o campanie de informare și conștientizare a populației județului Bistrița - Năsăud în privința tăierilor ilegale de arbori.
Cifra 6768 reprezintă cantitatea de material lemnos în metri cubi, exploatată ilegal în prima jumătate a anului 2017.
Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității