Aproape 450 de contestaţii au fost depuse ieri la Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud, în top fiind elevii nemulţumiţi de notele obţinute la limba şi literatura română. „Ne situăm, ca judeţ, peste media pe ţară de promovabilitate, în creştere faţă de anul trecut. Lucrările contestate vor fi recorectate în alt judeţ”, a confirmat ISJ.
Chiar şi fără nicio medie de 10, rezultatele la examenul de Bacalaureat sunt foarte bune, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean se declară mulţumiţi: „Ne situăm, ca judeţ, peste media pe ţară în ceea ce priveşte rata de promovabilitate, în creştere faţă de anul trecut, ca şi la Evaluarea Naţională, de altfel. Fapt care nu poate decât să ne bucure”, au declarat pentru Bistriţeanul.ro reprezentanţi ai instituţiei - convinşi că tendinţa ascendentă pe care se situează învăţământul judeţean este şi un efect al faptului că Bistriţa-Năsăud a ocupat primul loc şi în topul judeţelor când a fost vorba de examenul de definitivat susţinut de profesorii din judeţ:
Profesorii din Bistriţa-Năsăud – cei mai buni din ţară
430 de contestaţii au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Bistirţa-Năsăud până ieri, la ora 20:00.
Cele mai multe s-au înregistrat la limba şi literatura română – 168 – în timp ce la matematică au fost depuse 167 de contestaţii, restul fiind la diferitele discipline din care s-a susţinut examenul de Bacalaureat.
„Lucrările contestate urmează să fie recorectate în alt judeţ”, au confirmat reprezentanţii ISJ. Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele Bacalaureatului, la nivel naţional, este de 71,4% (cu 4,7% peste rata de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut - 66,7%), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale – Bistriţa-Năsăud reuşind să obţină un procent de 75,35%.
Sesiunea august-septembrie 2017 a Bacalaureatului începe săptămâna viitoare, cu etapa de înscriere a candidaţilor (între 11 şi 14 iulie). Cei care au promovat examenele de corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie.
Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va desfăşura după urmmătorul program:
-
21 august 2017 Limba şi literatura română – proba Ea) - probă scrisă
-
22 august 2017 Limba şi literatura maternă – proba Eb) - probă scrisă
-
23 august 2017 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) - probă scrisă
-
24 august 2017 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - probă scrisă
-
25, 28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
-
28 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
-
29-30 august 2017 Evaluarea competenţelor digitale - proba D
-
30-31 august 2017 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C
Pe 1 septembrie 2017 vor fi afişate primele rezultate, depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16:00 - 20:00), urmând ca acestea să se rezolve între 2 şi 5 septembrie 2017, iar pe 6 septembrie 2017 să aibă loc afişarea rezultatelor finale.