În ciuda ploii care nu le-a adus prea mulţi spectatori, elevii de la Liceul de muzică “Tudor Jarda şi cei de la Liceul de Arte “Corneliu Baba” au ieşit în această după-amiază la o demonstraţie de artă pe viu şi în direct prin piaţetele din Bistriţa. Nici gunoaiele nu au lipsit din viitoarele fântâni arteziene.
Le-au animat şi i-au înveselit pe trecătorii care s-au nimerit în zonă, au adus un plus de culoare în piaţetele oraşului şi au intrat în vorbă cu oricine a dorit să afle cum e să fii tânăr artist în Bistriţa europeană care celebrează în aceste zile cei 751 de ani de atestare documentară.
Elevii Liceului de arte “Corneliu Baba” şi cei de la Liceul de Muzică “Tudor Jarda” au oferit câteva momente artistice speciale publicului bistriţean. Pictură pe sticlă, reprezentații muzicale, grafică pe calculator, arhitectură și pictură, ceramică, grafică sau sculptură – acestea au fost doar câteva dintre surprizele oferite de municipalitate – pentru prima oară în cadrul sărbătorii oraşului – în Piaţa Mică, Piața Sfânta Ana, Arteziana de la sens (Panait Cerna), Piața Florilor (Bloc Lamă) şi Pasajul Artelor (cunoscut drept Strada Spiru Haret de lângă Liceul de Arte din Bistriţa).
Dacă cei care s-au aflat în Piaţa Florilor de la Lamă au fost mai puţini norocoşi – fiind prinşi de o scurtă ploaie anemică şi încheindu-şi repejor recitalul de muzică folclorică – cei din Pasajul Artelor au fost mai norocoşi – fiind la adăpost graţie copertinei amenajate în pasaj. Sorin Smith, elev în clasa a VII-a, la “Corneliu Baba” lucra la o stemă a Bistriţei în lut, în apropiere a fost instalată şi o roată a olarului pentru mici demonstraţii de modelaj şi ceramică în direct iar în Piaţa Mică publicul a avut întâlnire cu Vlad Mureşan (care şi-a adus spre vânzare lucrările de grafică), Oana Claudia Petreuş (design vestimentar) şi Gabriela Iuşan (pictură).
Atelierele în aer liber continuă şi sâmbătă şi duminică, între orele 13 – 15, în Piaţa Mică (unde, cu puţin noroc, poate sunt şanse să dispară şi gunoaiele din viitoare fântână arteziană deocamdată aflată "under construction"), dar şi în Piața Sfânta Ana, Arteziana de la sens (Panait Cerna), Piața Florilor (Bloc Lamă) şi Pasajul Artelor (cunoscut drept Strada Spiru Haret).
Aşa că ar fi păcat să rataţi ocazia de a-i întâlni pe câţiva din artiştii care vor modela şi decide asupra viitorului artelor în Bistriţa. Surprize pot apărea la tot pasul, de oriunde...!