Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



ANCHETA DE MARȚI: 18 ani de pușcărie pentru criminalul băiețelului din Rodna

16/04/2013 20:02:48 Raluca NECHITI  
Nicolae Terşanschi a primit o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru că l-a agresat pe micuțul de 11 ani din Rodna și apoi l-a lăsat să moară de frig. Dacă ar fi chemat salvarea, băiețelul ar fi scăpat cu viață deoarece leziunile suferite nu erau atât de grave.

Trupul neînsufleţit al unui copil de 11 ani a fost găsit de un localnic din Rodna în prima zi din 2012 într-o zonă izolată din apropierea gării din Rodna.

Micuțul era dezbrăcat de la brâu în jos şi avea mai multe leziuni în zona capului. În urma autopsiei, medicii legişti au stabilt că băiatul a murit din cauza frigului şi nu din cauza loviturilor și că acesta ar fi scăpat nevătămat dacă ar fi fost dus la spital.

Oamenii legii l-au găsit pe vinovat în doar două zile şi l-au arestat. Acesta este Nicolae Terşanschi de 32 de ani chiar din localitatea Rodna.

Martorii spun că în seara crimei, chiar de Anul Nou, băiatul ar fi chefuit la bunicul său împreună cu Nicolae Terşanschi şi că, în jurul orei 2:30, au fost văzuţi în apropierea gării. Se pare că bărbatul l-a chemat pe copil să meargă cu el la un alt chef însă acesta a refuzat.

Supărat și băut bine, bărbatul i-a dat o palmă, copilul a căzut şi a dat cu capul de o bornă de la calea ferată, după care a fost târât aproximativ 25 de metri şi abandonat.

După cinci luni de anchetă procurorii l-au trimis pe criminal în judecată pentru omor, iar magistrații Judecătoriei Bistrița au stabilit că acesta își va petrece următorii 18 ani în spatele gratiilor.

Procurorii spun că „Nicolae Terșanschi a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de omor calificat, constând în faptul că la data de 31.12.2011, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a aplicat lovituri victimei L.A.I.(minor), după care a târât-o pe o distanţă de 25 metri, până într-o zonă retrasă, pentru a nu fi observată, abandonând-o în locul respectiv (zona CFR), şi cauzând decesul acesteia, prin expunere la frig”.

Pentru fapta comisă, bărbatul risca să petreacă între 15 şi 25 de ani. După aproape un an de judecată, magistrații bistrițeni au ajuns la o soluție. Ei l-au condamat "pe inculpatul T. N. la pedeapsa de 18 ani închisoare şi 3 ani de interzicere a drepturilor prev. de art. 64 lit. a, b Cod penal pentru comiterea infracţiunii de omor calificat”.

Întrucât părinții copilului nu s-au constituit părți civile în proces și nu au avut nicio pretenție financiară, criminalul a fost obligat de instanță să plătească danune doar „părţii civile Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud ca despăgubiri civile în sumă de 582,30 lei precum şi dobânda legală aferentă acestei sume începând cu 2 ianuarie 2012 şi până la achitarea integrală a debitului, și îl obligă pe inculpat să plătească 9.000 lei cheltuieli judiciare statului”  după cum se mai precizează în sentință.

Nemulțumit de decizia judecătorilor bistrițeni, Nicolae Terșanschi a atacat deja deciza acestora la Curtea de Apel Cluj însă deocamdată nu a fost stabilită data la care se va judeca apelul făcut de criminal.

9168 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro