Începând de luna aceasta, laboratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, care are şi un punct de lucru pe strada Alba Iulia, în cadrul Policlinicii, va face analize medicale gratuite pentru toţi asiguraţii. Până acum, pentru că nu exista un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate bolnavii erau obligaţi să plătească analizele.
Până acum cei care îşi făceau analize la Policlinică, chiar dacă erau asiguraţi, trebuiau să le plătească. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud anunţă că începând din 1 februarie asiguraţii care îşi vor face analize la Policlinică vor avea parte gratuit de aceste servicii.
"Din luna februarie, puteţi beneficia din nou, de analize medicale gratuite, la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Analizele vor fi realizate în cel mai performant şi dotat laborator de analize medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud, laborator acreditat RENAR cu SR EN ISO 15189:2013", anunţă pe o reţea de socializare Gabriel Lazany, directorul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
În prezent Policlinica îşi desfăşoară activitatea pe strada Alba Iulia pentru că imobilul de pe strada Gării este în renovare. Lucrările vor fi finalizate în luna mai, iar conducerea Spitalului Judeţean speră că în vară bistriţenii vor putea să se bucure de serviciile oferite de Policlinică într-un spaţiu nou şi modern, dotat cu aparatură de ultimă generaţie.
Potrivit proiectului după reabilitare, la parterul imobilului va fi amenajată zona administrativă, spaţii pentru cei care vor să obţine diverse informaţii, spaţiul pentru sterilizare, accesul către ascensor şi grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu handicap.
La etajul I al clădirii principale vor fi amenajate cabinete şi laboratoare pentru Radiologie, Cardiologie, Interne - EKG, Neurologie, Chirurgie, Ortopedie, Oftalmologie, săli de aşteptare şi grupuri sanitare.
Etajul al II-lea va avea laborator de analize medicale, o sală de aşteptare, ORL, Ginecologie, Dermatologie, Alergologie, Urologie, Endocrinologie cu săli de tratamente specifice, săli de aşteptare şi grupuri sanitare.
În proiect mai este prevăzută şi reabilitarea vechii Centrale Termice a Policlinicii. Acolo vor fi spaţiile tehnice şi cabinetele de Medicină Legală.
Reabilitată şi modernizată va fi şi clădirea în care este Pediatria, imobil care are o vechime de aproximativ 100 de ani şi care are neapărat nevoie de intervenţii pentru că este într-o stare avansată de degradare.