Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Americanii scriu despre potirul de alamă cu flori aurite şi tăviţa de euharistie descoperite lângă Bistrița

12/02/2015 15:14:03 Ioana BRADEA  
Ultimul număr al revistei americane Garrett Searcher, dedicată căutătorilor de metale, scrie despre descoperire uimitoare a unui bistrițean care a găsit două obiecte de cult, într-o pădure de lângă Bistrița. „Inițial am crezut că sunt furate dintr-o biserică, am informat Poliția, dar n-au fost revendicate” povestește căutătorul bistrițean.

Ultimul număr al revistei americane Garrett Searcher prezintă, între altele, și povestea unor obiecte de cult descoperite lângă Bistriţa: un potir de alamă cu motive florale aurite, în formă de nufăr, intercalate cu unele cruciforme, şi o tăviţă de euharistie de la începutul secolului al XX-lea au fost descoperite de bistriţeanul Georgiu Daniel, un împătimit al detecției de metale care anul trecut a uimit pe toată lumea cu o altă descoperire despre care puteți citi accesând linkul de mai jos:

SURPRIZĂ de proporţii! A fost descoperit un sigiliu al oraşului Bistriţa

cu un cap de struţ datând din secolele XIV – XV

Publicaţia americană dedicată căutătorilor de metale este sponsorizată chiar de producătorul de detectoare Garrett și reuneşte în paginile sale descoperiri ale obiectelor rare şi vechi din întreaga lume.

Folosesc un detector de metale Garrett Ace 250 de la ei, cumpărat din Bulgaria. Sunt foarte mulțumit de el, există și modele profesionale, dar eu mă rezum doar la hobby... Sunt tot felul de concursuri propuse de revistă iar povestirile despre descoperiri sunt trimise de cei care dețin un detector de metale marca Garrett. Au fost foarte mulți norocoși din România care au câștigat tot anul trecut câte un detector... Deși eu nu m-am numărat printre norocoșii câștigători, editorii au ales povestea mea în paginile respective...” a povestit Daniel Georgiu pentru Bistrițeanul.ro, adăugând că obiectele găsite despre care scrie revista americană pot fi admirate chiar la Bistrița, pentru că ele au intrat în custodia Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Inițial am crezut că sunt furate dintr-o biserică, am făcut notă către Poliție dar până acum nu s-au găsti informații cum că ar fi fost furate din zona noastră, am căutat și pe siteul politiaromana.ro unde sunt prezentate obiectele căutate de politie, dar acel potir și taler nu se află printre ele, deci nu au fost revendicate, așa că vor rămâne în patrimoniul Muzeului Județean” a mai spus Daniel Georgiu.

Două obiecte găsite într-o pădure de lângă Bistriţa au stârnit interesul diviziei hobby a fabricantului de detectoare Garrett din Statele Unite. Astfel că la pagina 22 a apărut şi numele oraşului Bistriţa, în revista Garrett Searcher, winter 2015”, a anunțat zilele trecute pe holland.ro Daniel Georgiu.

4573 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro