Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Amenzi de mii de lei pentru bistrițenii care nu se racordează la noile sisteme de canalizare

19/10/2017 15:28:13 Ana ȘERBAN  
Bistrițenii sunt obligați prin lege să se conecteze la noile sisteme de apă și canalizare, în caz contrar riscă amenzi cu o valoare cuprinsă între 2.000 și 4.000 de lei.

Locuitorii din trei comune bistrițene, Cetate, Chiuza și Feldru, ar urma să fie amendați de Garda de Mediu dacă nu vor avea contracte pentru serviciile de canalizare până la sfârșitul acestei luni. Conform directorului general Aquabis, Ion Șandru, termenul dat de societate pentru încheierea contractelor a expirat.

 

Este vorba despre sistemele de canalizare efectuate prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Noi le-am dat o adresă, le-am spus în baza cărei legi au obligația să se racordeze în cazul în care beneficiază de utilitățile aduse până în fața porții și că amenzile date de Garda de Mediu sunt între 2.000 și 4.000 de lei. Deși termenul a expirat, luna aceasta nu am dat nicio amendă, însă pe cei care nu s-au racordat o să îi reclamăm la Garda de Mediu. Primarii au fost atenționați în această privință, ieri, într-o ședință A.D.I de către președintele Consiliului Județean”, a declarat pentru reporterul Bistrițeanul.ro directorul Aquabis, Ion Șandru.

 

În teren, situația pare a fi alta. Primarul comunei Chiuza spune că oamenii stau în aceste zile la rând la sediul primăriei pentru a-și face actele de care au nevoie pentru avizare a racordului din partea Aquabis.

 

Nu este adevărat că oamenii refuză să se racordeze la sistemele de canalizare. Noi avem 465 de racorduri făcute prin proiect, iar pentru 330 s-a făcut documentația. Noi de la primărie le-am dat oamenilor certificatul de urbanism, adeverințe, tot ce le-a trebuit pentru avizare, dar la Aquabis durează avizarea până la 50 de zile. La noi vin oamenii în continuare, sunt 6-7 pe zi care vin să își facă actele pentru racord. Nu se pune problema, noi am fost din poartă în poartă să le explicăm oamenilor de ce trebuie să facă racordul, iar ei au înțeles. Eventual, dacă rămâne cineva fără contract, sunt cei care sunt plecați din țară și nu au posibilitatea să facă actele momentan, însă și cei care au fost acasă în această vară au făcut documentația”, a declarat primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea.

 

Contactat de reporterul Bistrițeanul.ro și primarul din comuna Cetate, Lucian Tarniță, a declarat că nu se pune problema ca oamenii să refuze racordarea la noile sisteme de canalizare.

 

Prima dată ar trebui ca Aquabis să ne prezinte o situație cu cine s-a racordat și cine nu. Și la noi la primărie vin oamenii pentru a lua actele de care au nevoie pentru avizul din partea Aquabis. În primul rând, ar trebui ca Aquabis să termine remedierile la rețea”, a comentat șeful administrației din Cetate.

 

În ceea ce privește situația din comuna Feldru se aseamănă cu cea din celelalte două localități.

 

Nu pot să vă dau o situație exactă, câți sunt racordați și câți nu, dar pot să vă spun că zilnic vin oameni să ceară actele necesare pentru avizul din partea Aquabis”, a declarat viceprimarul comunei Feldru, Pavel Beșuțiu.

Conform articolului 31, aliniatul 14 din Legea 241/2006 utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înfiinţate, dacă aceştia nu deţin staţii de epurare avansată care respectă condiţiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.

7051 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro