Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Ambulanța ajunge de patru ori mai repede la tine, dar mai trebuie medici!

23/03/2016 12:20:26 Raluca NECHITI  
Investițiile făcute în ultimii ani în sistemul de sănătate se văd! Dacă în 2011 ambulanța ajungea în 16 minute la pacienții din orașe și în 39 de minute la cei din mediul rural, acum în mai puțin de cinci minute aveți ambulanța la poartă dacă locuiți în oraș și în18 minute ajunge la țară!

Clipele care trec până la sosirea echipajelor de intervenție, după ce se apelează serviciul 112 par o eternitate... Până când medicii intră pe poartă pentru a-i acorda bolnavului primul ajutor timpul se dilată și îți face impresia că trec ore... Investițiile masive făcute în ultimii ani în sistemul de sănătate au redus considerabil timpii în care ambulanțele ajung la caz.

Dacă în 2011, timpul de ajungere la caz a fost de 1.009 secunde (adică 16,49 de minute) pentru mediul urban și 2.347 de secunde (39,11 minute) pentru mediul rural, acum ambulanța ajunge în orice parte a orașului în mai puțin de 5 minute, iar în mediul rural în 18!

„Unul dintre cei mai importanți indicatori de calitate ai activității operative este timpul mediu de a ajunge la caz - promptitudinea. Calculând timpul mediu de a ajunge la caz, în anul 2015 s-a obținut un timp mediu de 298 secunde, adică 4 minute și 58 de secunde pentru urban și 1.103 secunde - 18 minute și 23 de secunde pentru rural, asta reprezentând o îmbunătățire față de anii precedenți, îmbunătățire ce se datorează atât funcționarii dispeceratului integrat cât și distribuției în teritoriu a stațiilor și punctelor de lucru”, explică conducerea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Anul trecut prin sistemul 112 s-au înregistrat 54.797 de apeluri cu caracter medical, în creștere cu aproape 8 % față de anul 2014, ceea ce înseamnă în medie 150 de apeluri la 24 de ore.

„Din volumul total de solicitări, echipajele ambulanței au deservit 37.355 de cazuri reprezentând 68,13%, restul fiind alocate echipajelor SMURD, sau sfaturilor medicale și reveniri. Problema care rămâne în continuare de rezolvat la Serviciul Județean de Ambulanță este a personalului deficitar. În anul 2015 s-a reușit angajarea a doi medici de medicină de familie pentru compartimentul de consultații de urgență la domiciliu și transport sanitar, aceștia urmând să parcurgă programul de pregătire pentru a putea trece în compartimentul de asistență medicală de urgență și transport sanitar asistat unde este mare nevoie de medici”, mai spune conducerea Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro