Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  64 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Alexandru Pugna: M-am ridicat dintre oameni. Pe ei vreau să-i reprezint în Parlamentul României!

30/11/2016 16:50:55  
În 2008, a obţinut cele mai multe voturi în colegiul său, însă legea a trimis candidatul de pe locul doi în Parlament. Acum este mai hotărât ca oricând să reuşească, pentru a-i reprezenta pe cei din rândul cărora s-a ridicat, în Camera Deputaţilor.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Alexandru Pugna, candidează pentru un mandat de deputat pe lista Partidului Social Democrat. 

 

Rep.: - Ce v-a determinat să vă asumaţi o nouă candidatură pentru Camera Deputaţilor?

Alexandru Pugna: - Mi-am asumat candidatura, la propunerea colegilor mei, pentru un mandat în Camera Deputaţilor. A fost și pentru mine o provocare, întrucât acum patru ani când, deşi am câştigat colegiul electoral, nu am putut să-i reprezint în Parlament pe oamenii minunaţi ai Văii Someşului care mi-au acordat încrederea lor. Aşa a fost legea atunci. Acum lucrurile stau altfel şi nădăjduiesc că oamenii au înţeles cine se ţine de promisiunile făcute şi cine nu.

Rep.: -Sunteți vicepreşedinte al Consiliului Judeţean de aproape cinci ani.  Ce ați făcut în această postură? Ce vă recomandă?

Alexandru Pugna: - Am făcut tot ce a depins de mine ca atribuţiile primite de la preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud să le duc la buna îndeplinire. Astfel, am primit în coordonare instituţiile de cultură, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, instituţiile de protecţia copilului şi asistenţă socială şi Direcţia Economică. Sunt mândru că împreună cu echipa coordonată de preşedintele Emil Radu Moldovan am reuşit să realizăm investiţii foarte importante pentru fiecare instituţie de care am răspuns. 

Biblioteca Judeţeană s-a mutat în casă nouă şi am reuşit construirea „de la iarba verde” a unei noi clădiri, dotată cu toate cele necesare pentru un depozit modern de carte, o sală de lectură la ultimele standarde, audiotecă şi videotecă ultramoderne. 

Un alt exemplu este Centrul Judeţean pentru Cultură care a intrat în posesia unui spaţiu cultural nou – Centrul Cultural Dacia - cu o sală de spectacole de peste 300 locuri ce-i poartă numele artistei Valeria Peter Predescu şi o sală de cinema 3D de care Bistriţa şi judeţul aveau mare nevoie.

Complexul Muzeal Judeţean se află într-un proiect finanţat cu fonduri norvegiene, prin care va fi reconfigurat spaţiul de incintă şi anumite săli, un proiect gândit de echipa noastră de la Consiliul Judeţean şi de cea de la muzeu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a transformat total, în urma edificării Blocului Operator Centralizat, cu cele opt săli de operaţii dotate cu cea mai modernă aparatură. Secţia de Obstretică şi Neonatologie este la standarde europene. La fel, Ambulatoriul integrat a fost renovat şi modernizat prin implementarea unui proiect european, fiind dotat cu cea mai modernă aparatură medicală existentă la această oră în Europa.

Copiii de la „Casa de Copii” din Teaca au fost mutaţi în case de tip familial, în condiţii de locuit foarte bune, în urma parteneriatului cu cei de la Fundaţia HC România. În urma multor insistenţe, făcute încă de anul trecut, un astfel de proiect este în desfăşurare şi la Năsăud. 

Sunt lucruri care se văd, de care oamenii se bucură, se folosesc! 

Rep.: - Ce ați făcut, se vede. Ce vreți să faceți în Parlament?

Alexandru Pugna: - PSD are singurul program de guvernare concret! Și trebuie pus în aplicare, pentru că e dedicat oamenilor. Tututor!  Pentru că eu m-am ridicat dintre oamenii de la țară, pe ei vreau să-i reprezint. Oamenii din mediul rural merită să trăiască decent și să fie apreciați. Să primească subvenții la timp, nu cu 8 luni întârziere ca acum, să beneficieze de scutiri de impozite pe terenuri și pe utilaje, să primească bani de la stat pentru a-și începe sau dezvolta o afacere în agricultură sau zootehnie. Sunt multe!

Rep.: - Sunteţi un susţinător şi un exponent al folclorului autentic. Ce proiecte aveţi pentru acest domeniu?

Alexandru Pugna: - Voi sprijini meşteşugarii, din ce în ce mai puţini din păcate, dar care mai păstrează, duc mai departe nişte meserii în pericol să se piardă. Ei și ceea ce fac pot fi adevărate atracţii turistice. În mod cert, voi propune o lege de protejare şi salvare a patrimoniului cultural imaterial. Nu există o asemenea lege în România, aşa cum există în alte ţări. În lipsa unui act normativ de protejare a patrimoniului cultural imaterial, riscăm să ajungem ca şi celelalte ţări europene, care nu mai au posibilitatea să şi-l pună în valoare, nici măcar din reconstituiri. Sunt pregătit să susţin problemele oamenilor acestor locuri în Parlamentul României cel puţin cu aceeaşi hotărâre şi responsabilitate cu care am făcut-o în Consiliul Judeţean. Acest ţinut, al Bistriței și Năsăudului, l-am purtat întotdeauna în suflet şi-n fapte. Și îl duc peste tot cu mine. Doamne ajută!

 

(P)

 
2856 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro