Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  284 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



AFLĂ cine s-a ales cu Marele Premiu al concursului de creație literară la Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula!

03/09/2014 08:05:39 Ioana BRADEA  
Și-au pus mintea și imaginația la contribuție, s-au străduit să ofere o imagine cât mai interesantă și contemporană a înfiorătorului Conte Dracula, au reușit să-l reinventeze și să-i dea viață pe meleagurile județului Bistrița-Năsăud. Dar acum a sosit momentul adevărului și al clasamentului final...!

Concursul de creație literară organizat de Bistrițeanul.ro și Asociația Turist în Bistrița-Năsăud s-a încheiat pe 20 august iar cei 13 autori care au răspuns provocării de a scrie cu sau despre Dracula sunt Vlad Pop, Mirela Linul, Carmen Briciu, Iulia Danciu, Simona Urs, Liviu Ioan Mureșan, Emil Ioan Teodorescu, Alexia Ionuța Botu, Mădălina Toma, Cătălin Encean, Paul Roșca, Dina Simion și Nicolae Mihalciuc.

Cititorii Bistrițeanul.ro au avut ocazia să citească toate creațiile la secțiunea Cultură a cotidianului nostru și să aprecieze după propriile gusturi care a fost cea mai reușită lucrare.

Juriul acestei competiții format din Dan Coman (scriitor și profesor la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”) și Ioana Bradea (scriitor și redactor Bistrițeanul.ro) au studiat cu atenție toate creațiile trimise pentru concurs și au ajuns la concluzia că fiecare dintre ele reprezintă un considerabil efort creator care merită felicitat – cu atât mai mult cu cât nu este tocmai ușor să scrii despre un mit atât de celebru precum este Dracula.

Toți autorii au respectat regula jocului: s-au încadrat în cele 3 pagini, l-au surprins pe Dracula (personaj principal sau secundar), au cuprins câte un descântec (din ciclul magic popular al vrăjilor, blestemelor, farmecelor, etc) și au plasat acțiunea fie la Bistrița, fie la Tihuța, fie în pădurile din Ținutul Contelui Dracula.

Criteriile de departajare ale creațiilor au avut în vedere originalitatea povestirii, creativitatea autorului în încercarea sa de a reiîmprospăta mitul lui Dracula, autenticitatea și gradul de verosimil al poveștii. De asemenea, jurații au punctat talentul autorilor de a scrie o poveste, dar și coerența poveștii, grația de a se distanța ușor de clasica imagine occidentalizată a contelui Dracula și de a-i oferi o dimensiune locală.

Cu subiectivitatea inerentă (dar asumată) a oricărui juriu – clasamentul final este următorul:

Marele Premiu (oferit de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” în valoare de 500 de lei ) și statutul de oaspete răsfățat în Ținutul Contelui Dracula îi aparține lui – Paul Ersilian Roșca (pentru povestirea Pași printre micii trandafiri roșii)

Premiul II – Liviu Ioan Muresan (pentru Setea)

Premiul III – Mirela Linul (Contele Dracula) și Mădălina Toma (Balul Vampirilor din Pasul Tihuței)

Premiul special „Horror Dracula” – Iulia Danciu (Omul cu torța)

Premiul special „Istoria se joacă de-a Dracula” – Nicolae Mihalciuc (Legenda Contelui Dracula)

Premiul special „Securitatea în căutarea lui Dracula” – Emil Ioan Teodorescu (Urlă la lună)

Premiul special „Poetic Dracula” – Dina Simion (Legenda Contelui Dracula)

Premiul special „Pizza Dracula” pentru cea mai tânără povestitoare – Alexia Ionuța Botu (10 ani, Dracula și blestemul)

Premiul special „Împielițatul Dracula” - Vlad Pop (12 ani, Blestemul Vampirului)

Premiul special „Fantomatic Dracula” – Teodor Encean (clasa a IV-a CNAM)

Mențiune specială „Dracula In Love” - Simona Urs (Victoria lui Dracula) și Carmen Briciu (Povestea contelui reinventat)

 

Premiile II și III, precum și premiile speciale vor fi acordate de Librăriile Aletheia!

Bistrițeanul.ro și Asociația Turist în Bistrița-Năsăud le mulțumește tuturor autorilor pentru participarea la acest concurs de creație literară și îi poftește pe toți să ia parte la festivitatea de premiere care va avea loc sâmbătă, 6 septembrie, la ora 13.00 – în cadrul Festivalului Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula.

Foto Arhivă - Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula, Ediția I, septembrie 2013.

3540 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro