Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  26 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



AFLĂ ce spitale din judeţ au folosit produse Hexi Pharma

25/05/2016 12:51:46 Andreea BOJOR  
După ce a început scandalul cu produsele Hexi Pharma s-au făcut verificări şi s-a descoperit că în Bistriţa-Năsăud sunt trei spitale unde se foloseau produse făcute de Hexi Pharma. Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul Orăşenesc Năsăud şi Clinica Sanovil sunt cele care au folosit produse Hexi Pharma - susţine directorul DSP, Anca Andriţoiu.

Imediat ce s-a dat alerta cu Hexi Pharma şi produsele cu probleme a început ancheta şi verificări au fost făcute în toate unităţile medicale din Bistriţa-Năsăud, verificări care au scos la iveală faptul că produse făcute de Hexi Pharma au fost folosite în trei spitale din judeţ.

„Acţiunile au început în 28 - 29 aprilie după ce a început ancheta penală asupra firmei Hexi Pharma. La acel moment, Ministerul Sănătăţii ne-a cerut lista spitalelor din judeţ care utilizează produse Hexi Pharma. Au fost Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul Orăşenesc Năsăud şi Clinica Sanovil. Tot în acea perioadă, s-au recoltat din aceste spitale acele teste de sanitaţie. S-au luat, de fapt, probe de pe instrumente, din săli de operaţii, de pe clanţe, de pe mâinile personalului, de pe orice suprafaţă pe care ar putea apărea floră patogenă. Testele au fost finalizate în 3 mai, rezultatele s-au transmis la Ministerul Sănătăţii, iar la noi în judeţ, pentru toate cele trei spitale, testele au ieşit conforme", a declarat astăzi la şedinţa de Colegiu Prefectural, directorul DSP BN, Anca Andriţoiu.

În ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă, conducerea acestuia a încercat iniţial să ascundă faptul că se folosesc produse Hexi Pharma.

„Fiecare spital are o echipă care gestionează infecțiile intraspitalicești. Este condusă de un medic epidemiolog, iar misiunea lor este de a gestiona igiena și zonele cu potenţial de infecție, care sunt foarte multe într-un spital. Un spital stă pe un butoi de pulbere și oricând poate exploda o infecție. Metodologia corectă este foarte complicată, noi spre nenorocul altor spitale avem un medic epidemiolog. Noi avem contacte cu multe firme care ne livrează substanțele pentru că și ele diferă, sunt substanțe pentru suprafețe - ceea ce livra firma aceasta este o substanță cu care se dezinfectează suprafețele plate, dar sunt substanțe pentru aparatură, pentru instrumente și așa mai departe. În tehnica noastră se face o rotație de substanțe pentru că atât bacteriile cât și virusurile pot, ca și la antibiotic, să aibă rezistență și atunci există o rotație de 6 - 7 substanțe și asta este explicația pentru care noi cumpărăm de la mai multe firme aceste produse", declara la începutul lunii mai, directorul Spitalului Judeţen, dr. Mircea Gelu Buta, în timpul vizitei vicepremierului Vasile Dâncu.

Totuşi, ulterior s-a descoperit că Spitalul Judeţean folosea produse Hexi Pharma, mai exact Hexio Spray şi Hexio Sept AF, substanţe folosite pentru dezinfectarea suprafeţelor non-critice. 

Odată cu izbucnirea scandalului legat de Hexi Pharma s-au recoltat şi probe pentru analiză şi pentru că rezultatele au arătat că era o concentraţie mai mică, s-a dispus încetarea folosirii produselor Hexi Pharma în toate unităţile medicale. De asemenea, s-a pus la dispoziţie şi o listă cu dezinfectanţii care aveau avizul de la Ministerul Sănătăţii şi care puteau fi folosiţi. 

3484 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro