Primarul Ovidiu Creţu a explicat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, ce modificări aduce noul PUG. El nu a dorit însă să vorbească despre centura ocolitoare a oraşului, care este cuprinsă în acest plan.
La ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii locali ar fi trebuit să aprobe PUG-ul, însă proiectul a fost retras de pe ordinea de zi din cauza unui aviz care nu a ajuns în timp util de la Ministerul Dezvoltării.
"Documentaţia este o actualizare a ediţiei trecute a PUG-ului, elaborat în 2004, şi are ca obiective stabilirea şi delimitarea zonelor funcţionale, organizarea şi dezvoltarea căilor de comunicaţii, stabilirea şi delimitarea teritoriului intravilan, etc. Terenul respectiv figurează ca teren agricol, iar pentru scoaterea lui se plătesc taxe mari. În urma aprobării PUG-ului nu se vor mai plăti niciun fel de taxe", a explicat astăzi primarul Bistriţei.
În PUG a fost introdus şi Complexul Wonderland, dar şi extinderea intravilanului cu zone de locuit în Subcetate, la Soare, Unirea sau Valea Rusului.
"Sunt prevăzute noi căi de comunicaţii colectoare de-a lungul DN 17. De la ieşirea din Viişoara până la Sărata şi de la ieşirea din Unirea vor fi căi colectoare, paralel pe lângă drum, pentru a descongestiona traficul. Va creşte de asemenea numărul spaţiilor verzi, prin introducerea în intravilan a Pădurii Schullerwald şi a Complexului Wonderland. Vom depăşi norma dată de Comisia Europeană de 26 metri pătraţi per cap de locuitor. Vom ajunge la circa 50 de metri pătraţi per cap de locuitor", a mai spus Ovidiu Creţu.
Primarul a mai precizat că suprafaţa intravilanului va ajunge la 3.827 de hectare.