Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015AFLĂ ce lucrări importante se anunță anul acesta la Feldru!

11/02/2014 12:02:41 Iulia STUPINEAN  
Continuarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare, asfaltarea drumurilor forestiere, amenajarea unui mini-teren de sport și reabilitarea Școlii Generale de la Nepos! Sunt cele mai importante lucrări care se anunță anul acesta la Feldru, pe bani europeni dar și de la bugetul propriu al comunei.

La Feldru continuă și în 2014, lucrările de asigurare a utilităților prin proiectul amplu de Extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Bistrița-Năsăud, executat de societatea bistrițeană Aquabis. Investiția în valoare de 3 milioane de euro (susținută din fonduri de coeziune, de la bugetul de stat, bugetul local și un împrumut al operatorului) prevede extinderea rețelei de apă pe o lungime de 2 km, realizarea a 4,8 km de canalizare și a unei stații de epurare care va deservi 7.000 de locuitori ai comunei Feldru. Lucrările aflate acum pe final se vor încheia până în luna mai a acestui an.

În paralel, a fost deja aprobat un al doilea proiect de asigurare a utilităților depus de Primăria Feldru în cadrul aceluiași program amplu executat de Aquabis. Potrivit acestuia, până în primăvara lui 2015, comuna Feldru va beneficia de încă 15 km de canalizare și alți 5 km de aducțiune de apă.

„Odată ce lucrările se vor încheia, 95% din populația comunei Feldru va beneficia de aceste utilități. Mai rămâne Neposul, pentru care am finalizat deja studiile de fezabilitate privind realizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. În acest caz, investiția ajunge la 1 milion de euro și se va derula cel mai probabil prin același program susținut din Fonduri de Coeziune”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Feldru, Grigore Țiolan, care anunță și pregătirea studiilor de fezabilitate pentru asfaltarea străzilor sparte, asta după ce lucrările la apă și canalizare se vor încheia.

Pe lista investițiilor susținute din fonduri europene nerambursabile se înscrie și reabilitarea a 8 km de drumuri forestiere aflate pe Valea Feldrișelului și Valea Târgului din comuna Feldru. Lucrările de asfaltare, amenajare de rigole, poduri și podețe au început în 2013 și se vor încheia în vara acestui an. Investiția cu o valoare de 1,5 milioane de euro se derulează printr-un proiect accesat de administrația locală pe Submăsura 125 b - privind îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea silviculturii.

Tot din bani europeni, până la finele anului în curs va fi construit și amenajat la Nepos, un mini-teren de sport cu gazon sintetic și vestiare. Investiția ajunge la 40.000 de euro ( cu o cofinanțare din partea Primăriei Feldru de 250.000 de lei) și a prins viață printr-un proiect accesat și aprobat pe GAL (Grupul de Acțiune Locală) Țara Năsăudului.

Cât privesc lucrările susținute strict din fonduri proprii ale comunei, conducerea Primăriei Feldru anunță în acest an, amenajarea a 2 km de drum în Bran dar și modernizarea (prin pietruire, amenajare de rigole și podețe) a 4 km de drumuri forestiere de pe cele doi văi – Valea Feldrișelului și Valea Târgului – până la tronsonul care se reabilitează pe bani europeni.

De asemenea, tot din bani de la bugetul local al comunei Feldru va fi asigurată în 2014 și reabilitarea Școlii Generale de la Nepos, prin schimbarea acoperișului, montarea de geamuri termopan, zugrăveli și amenajări ale spațiului ce împrejmuiește unitatea de învățământ.

 

Foto: Arhivă

6502 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro