Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Află ce averi au cei care vor fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean!

08/06/2012 21:44:28 Anamaria CADIS  
Bistriţeanul.ro a făcut o analiză a averilor celor care ne cer duminică votul la alegerile locale. Discrepanţele dintre averile celor 12 candidaţi la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau ale celor 10 înscrişi în cursa pentru Primăria Bistriţa sunt foarte mari, unii fiind extrem de bogaţi în timp ce alţii nu au nici măcar o casă.

Una dintre noutăţile alegerilor locale de anul acesta se referă la faptul că toţi cei care candidează pentru o funcţie au fost obligaţi să îşi depună şi declaraţiile de avere. Mai mult, acestea au fost publicate de către Agenţia Naţională pentru Integritate pe site-ul lor şi orice cetăţean poate verifica ce avere au cei care îi cer voturile.

Dintre cei 10 candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, potrivit declaraţiei de avere, cel mai bogat este Grigore Iuga. Candidatul UNPR pentru această funcţie este de profesie economist şi în prezent este administratorul companiei SC Codrişorul SRL din Bistriţa, pe care de altfel o şi deţine în proporţie de 100%. Iuga deţine în prezent o locuinţă de 840 de metri pătraţi în Bistriţa  şi un spaţiu de birouri cu suprafaţă de 97 metri pătraţi tot în oraş. De asemenea, este proprietarul unor terenuri în intravilan şi extravilan. În declaraţia lui de avere nu sunt trecute maşini şi nici bijuterii sau obiecte de artă de peste 5000 de euro. Grigore Iuga este însă îndatorat băncilor, acesta având două credite unul în valoare totală de 360.000 de lei. 

Printre candidaţii de la CJ cu averi, dar şi cu datorii pe măsură este Emil Radu Moldovan. Candidatul USL BN, deţine potrivit declaraţiei de avere cinic terenuri, toate în intravilan, în suprafaţă totală de 2839 metri pătraţi. De asemenea are un apartament de 131 metri pătraţi în Bistriţa, o casă de 443 metri pătraţi şi o casă de vacanţă cu o suprafaţă locuibilă de 175 metri pătraţi. Deţinător a două maşini, un Audi A4 din 2007 şi un VW Passat din 2006. Radu Moldovan are însă şi foarte multe datorii, el având de returnat 210.000 de euro, din care 120.000 băncilor şi restul unor rude şi cunoştinţe.

Din categoria candidaţilor cu case de locuit şi case de vacanţă face parte şi Vasile Borş. Candidatul PDL pentru principala funcţie din judeţ, deţine o casă de locuit de 300 metri pătraţi şi o casă de vacanţă de 58 mp. Proprietar a trei maşini, un BMW din 2005, un Audi din 2002 şi un Pajero din 1996, Borş mai are trecute în declaraţia de avere 5,2 hectare de teren arabil şi fânaţe şi nicio datorie. 

La polul opus în cazul candidaţilor pentru Consiliul Judeţean se află Mihail Sebastian de la Partidul Verde care deţine doar un apartament de 42 de metri pătraţi şi nici măcar maşină nu are. Proprietar a 22 ari de teren intravilan şi 5,2 hectare agricol, moştenite anul acesta, Mihail Sebastian nu are nici o sursă de venit decât salariul soţiei şi a copilului chiar dacă apare ca fiind administratorul unei societăţi comerciale.

5435 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro