Multe femei nu au timp si nici nu se pricep sa faca prajituri. Unele gospodine au "mirosit" afacerea si in preajma sarbatorilor se pun pe facut prajituri. Succesul este garantat de faptul ca folosesc produse ecologice iar bunatatile sunt facute dupa retete traditionale si au preturi accesibile oricarui client.
Petre Roman, Lamaita, Dobos, Saraberna, cornulete, cozonaci si pasca sunt doar cateva din bunatatile pe care expertele in pregatitul prajiturilor le fac in aceasta perioada.
Multe femei, pasionate si pricepute intr-ale bucatariei au transformat gatitul intr-o afacere. In preajma sarbatorilor acestea pregatesc prajituri de casa pe care le vand apoi celor care nu au timp sau nu se pricep sa faca.
Tanti Ioana a povestit pentru Bistriteanul.ro ca “eu sunt pensionata pe caz de boala si am o pensie mica. Ca sa mai castig ceva bani fac prajituri. Am cliente vechi care vin si de Paste si de Craciun la mine si cumpara. Ma ajuta o vecina sa fac prajiturile. Imi place sa fac asta, pun suflet ca sa iasa bune si sa fie clientii multumiti”.
Prajiturile de casa, facute cu ingrediente naturale si dupa retete traditionale sunt la mare cautare. Multi prefera astfel de produse pentru ca sunt mult mai gustoase decat cele pregatite in cofetarii.
Tanti Ioana nu este singura care face prajituri de casa pentru sarbatori. Multe gospodine au imbinat placerea de a gati cu ocazia perfecta de a castiga cativa bani in plus.
O prajitura facuta “ca la carte” se vinde cu preturi cuprinse intre 17 lei si 22 de lei, in functie de sortiment. Cozonacul cu nuca costa 10 lei iar cel cu mac si stafide 8 lei. Pasca, cu branza dulce si stafide costa 12 lei iar o portie de saraberna poate fi cumparata cu 60 -70 de lei (100 de bucati).
Nici cofetariile nu practica preturi mai mari cand vine vorba de bunatatile pentru Paste, insa multi bistriteni prefera sa cumpere prajituri facute in casa pentru ca sunt mult mai gustoase.