Chiar dacă secția civilă a Tribunalului este deservită de numai șapte judecători activitatea instituției nu a fost afectată în ziua în care trei dintre angajate au fost duse la București la audieri în dosarul lui Ovidiu Puțura. Judecătoarea Corina Iacob a fost pusă sub învinuire însă, deocamdată, CSM, nu a luat măsură în privința acesteia.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au venit împreună cu mascații, în urmă cu două zile, la Bistrița, pentru a duce la audieri trei dintre judecătoarele de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.
Cele trei judecătoare de la secția civilă, fac parte din completul de recurs, și sunt suspectate că ar fi dată o sentință favorabilă, într-un recurs, în favoarea Alinei Puțura, soția judecătorului Ovidiu Puțura, care a fost arestat ieri pentru fapte de corupție.
Interceptările DNA scot la iveală faptul că una dintre judecătoare ar fi apelat la fostul secretar de stat pentru ai ajuta fiul să ia examenul de notar stagiar. În schimb, i-ar fi promis și rezolvat ca soția acestuia să primească o sentință favorabilă într-un dosar de revendicare a unui teren.
Stenogramele date ieri publicității sunt de-a dreptul incredibile! Din acestea rezultă că deși colegele de complet ale judecătoarei Corina Iacob nu ar fi fost de acord cu sentința una dintre acestea fiind ceva mai ușor de influențat, pe cealaltă (n.n. Ildiko Simionescu,) judecătorul Ovidiu Puțura ar fi amenințat-o.
Cele trei judecătoare Corina Iacob, Camelia Nășcuțiu și Ildiko Simionescu au fost duse în urmă cu două zile la sediul Direcției Naționale Anticorupție de la Bucuresti, cu mascații. Cele trei au fost audiate iar în urma discuțiilor cu acestea procurorii DNA au anunțat că judecătoarea Corina Iacob este urmărită penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Chiar dacă cele trei au lipsit de la serviciu, conducerea Tribunalului Bistrița-Năsăud spune că activitatea instanței nu a avut de suferit în urma descinderilor care au avut loc la Bistrița.
Deocamdată împotriva judecătoarei acuzate ieri nu a fost luată nicio măsură.
“Potrivit legii numărul 303/2004 privind statutul judecătorilor și al procurorilor, suspendare din funcție a judecătorilor și procurorilor și interzicerea provizorie a exercitării anumitor atribuții de către aceștia se dispun de către Consiliul Superior al Magistraturii” se arată în răspunsul remis redacției noastre.