Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  137 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



A murit Cristi Tudor! Unii spun că a fost cel mai mare talent al Gloriei din ultimii 20 de ani!

24/12/2012 12:56:16 SPORTUL BISTRITEAN  
Cristi Tudor, fost jucător al Gloriei, a murit în această seară la Spitalul Județean din Bistrița. Avea 30 de ani și suferea de ciroză hepatică. A fost internat de mai multe ori în ultimul an, iar acum câteva zile a ajuns din nou la terapie în stare critică.

Cine a fost Cristi Tudor

La începutul anilor 2000, un junior crescut în curtea Gloriei era considerat urmașul lui Victor Ciocan sau Viorel Moldovan. Atacant cu calități unanim recunoscute de oamenii de fotbal bistrițeni, selecționat în toate loturile naționale de juniori și tineret, Cristian Tudor avea un singur cusur: nu se prea lăsa strunit de antrenori. Gheorghe Hurloi, Ioan Balaur sau Constantin Cârstea erau conștienți de valoarea lui, dar se declarau învinși în lupta cu escapadele lui nocturne, cu absențele de la școală sau cu disciplina în antrenamente.

Fără să insiste prea mult, tehnicienii și conducătorii bistrițeni l-au scapat din vizor în 2002, când Tudorică a dat peste un impresar din Republica Moldova ți a părăsit Bistrița. La 20 de ani, avea doar 3 meciuri jucate în Divizia A, doar unul ca titular. A ajuns în curtea lui Sherif Tiraspol, pentru o suma care nu a răsuflat niciodată din birourile Gloriei. Singur printre straini, tânărul fotbalist bistrițean a început să se trezească la realitate și să deprinda, încet-încet, rigorile profesionismului. Ce n-a reusit Cârstea la Bistrița, a reușit Gabi Balint la Tiraspol.

Într-un an de zile a scos un atacant pur-sange, cu o cota ce a ajuns la un milion de dolari. În 2003, Tudor și-a trecut în cont cupa și campionatul cu echipa din Tiraspol, dar si trofeul Comunității Statelor Independente, un fel de Liga Campionilor între fostele state ale Uniunii Sovietice. Ba mai mult, a câștigat și titlul de golgeter al acestei competiții, atrăgând atenția celor mai valoroase grupări din Rusia.

A ajuns la o cotă de un milion de dolari

A ajuns în 2003 la Alania Vladikavkaz, echipă ce a plătit 750.000 de dolari pentru o jumătate de sezon. A pus umărul la salvarea de la retrogradare a acestei echipe, dar nu și-a mai găsit loc în primul “11” și a primit o oferta de la Torpedo Metalurg, care i-a promis un salariu de aproape 400.000 de dolari pe sezon.

A ratat însă acel transfer și multe altele în jurul cărora s-a învârtit. Inexplicabil, încet-încet nu și-a mai găsit loc în Rusia și în 2007 s-a întors la Bistrița, fiind primit la antrenamentele lui Ioan Ovidiu Sabău, la insistențele lui Ioan Horoba. Supraponderal și cu gândul la transferurile ratate, Tudor nu s-a integrat în Gloria lui Sabău și în ultimii 5 ani nu a mai jucat la nicio echipă.

Povestea lui, tristă dar adevărată, poate fi o lecție de viață pentru mulți dintre tinerii fotbaliști de azi, cărora mirajul banilor mulți le poate distruge viața.

10068 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro