A studiat turismul și a muncit în paralel ca barman, în cele mai bune restaurnate din Bistrița-Năsăud. I-a plăcut atât de mult ce face și atmosfera din jurul barului că anul trecut și l-a făcut pe al său! Un bar mobil cu care aduce culoare și bună dispoziție la evenimente. Vara asta se pregătește să facă spectacol în jurul barului.
Adrian Rareș Pop are 29 de ani, iar șapte dintre ei a lucrat ca barman și ospătar la Hotel Castel Dracula și la Rapsodia. A studiat în paralel turismul, chiar acum fiind masterand la Facultatea de Geografia Turismului din cadrul extensiei Universității Babeș-Bolyai de la Bistrița. Până când turismul din județ va ajunge la nivelul în care să aibă nevoie de oameni specializați ca el (tânărul visând încă la o carieră în acest domeniu), s-a gândit să facă o afacere din pasiunea sa descoperită după anii de muncă în jurul barului.
Anul trecut și-a construit singur două baruri mobile cu care participă la evenimente. Nunți, botezuri, majorate, aniversări – oriunde gazda își dorește ceva mai special pentru invitați și ce poate fi mai vesel, colorat și aducător de bună dispoziție decât un bar mobil unde fiecare comandă ce-l face să se simtă bine: un cocktail non-alcoolic vesel și energizant sau un cocktail cu alcool care îți aduce buna dispoziție într-o combinație care numai cu alcool nu pare a fi la ce gust are. Rareș le-a oferit clienților săi posibilitatea de a alege între mai multe pachete, care li se pare mai convenabil. Băutura poate fi asigurată de organizator și atunci prețul lui este de 1 Euro/persoană, preț în care este inclusă consultanța, barul mobil, barmanul profesionist care servește invitații, pahare, paie, șervețele, gheața și transportul pe o distanță de maxim 25 de km în jurul Bistriței. Clienții pot opta însă pentru un pachet all inclusive, în care prețul îl dictează băuturile alese, fiind cocktailuri mai ieftine sau care necesită băuturi mai rare și mai scumpe. Important este că fiecare client își poate alege ce i se potrivește cel mai bine bugetului și gustului invitaților.
„Dintre toate joburile pe care le-am avut, în spatele barului mă simt cel mai bine. Nu este deloc plictisitor să fii barman. În jurul barului este o atmosferă foarte frumoasă. Oamenii se relaxează, uită de grijile lor și sunt veseli. Iar tu, dacă știi ce să faci, poți să-i ajuți să se simtă bine, să-și recapete zâmbetul pe buze. Cele mai frumoase sunt poveștile de dragoste care încep în jurul barului, cu un cocktail, un shot... Îi vezi pe băieți cum prind curaj, fetele încep să zâmbească larg după un cocktail... E cea mai frumoasă atmosferă. Mai vezi și oameni triști pe care îi ajuți mult doar ascultându-i. Asta îi face să se simtă bine și să mai uite de necazuri” – povestește Rareș.
Întrebat de Bistrițeanul.ro ce băuturi sunt preferate de bistrițeni la petreceri, Rareș spune că Mohito este cel mai cerut cocktail, iar dacă ar fi să facă o împărțire a băuturilor pe sexe, băieții preferă shoturile Blue Kamikaze, albăstrele cum li se mai spune, în timp ce fetele se topesc după cocktailuri Bubble Gum sau... Sex on the Beach.
Rareș Pop se pregătește acum pentru sezonul de petreceri 2017, unde vrea să aducă ceva nou, Flair bartending, spectacolul făcut de barmanii profesioniști, care jonglează cu băuturile în timp ce le prepară. Lucrează deocamdată la partea de show și imediat ce va fi pregătit va include asta în oferta „Cocktails&Dreams” – Bar Mobil Evenimente.
Dacă vreți să-l aveți pe Rareș la petrecerea voastră puteți să-i lăsați un mesaj pe pagina de Facebook – Cocktails&Dreams, să-i trimiteți un mail la adresa popadrianrares@yahoo.com sau să-l sunați pur și simplu la telefon 0743 988 057
(P)