Sumele înaintate de realizatorii studiului de fezabilitate al Aquapark-ului, care arătau că o persoană care are acces în incinta parcului acvatic ar trebui să cheltuie între 46 - 50 de lei zilnic, sunt mult peste posibilitățile bistrițenilor. Totuși sumele vor fi diferențiate, turiștii putând opta pentru zona acoperită sau pentru cea descoperită.
„Am renunțat la ideea de a lua credit pentru că a apărut această oportunitate. Asta însemnă să fii flexibil! S-a votat bugetul național, suntem eligibili prin PNDL și trebuie să trimitem propunerile care au fost aprobate în Consiliul Local. De aceea era necesar votul consilierilor municipali pe acest studiu de fezabilitate, ca să-l pot propune prin PNDL. Proiectul va fi finanțat în proporție de 98%. Este însă o propunere. Nu suntem cu banii în buzunar! Trebuie să ne luptăm, să ne zbatem, să facem toate chestiile cum trebuie pentru a lua banii de acolo. Avem șanse să luăm finanțarea. Este încă prematur să vorbim despre tarife, dar sumele prevăzute în studiul de fezabilitate vor fi așa: pentru exterior cu acces la piscină și topogane suma este de 25 de lei pe zi. Pentru interior, suma va fi de 40 de lei, cu acces la piscina încălzită, saună, jacuzzi. În interior este mai scump pentru că trebuie încălzite”, a explicat primarul Ovidiu Crețu.
La începutul acestei luni, firma care a reușit să câștige realizarea studiului de fezabilitate pentru complexul Aquapark a prezentat municipalității proiectul. Detalii găsiți AICI și AICI.
În ședința de săptămâna trecută, primarul Ovidiu Crețu a venit cu studiul de fezabilitate în fața consilierilor municipali. Ca de obicei, opoziția nu a fost încântată de ideile de dezvoltare ale primarului Ovidiu Crețu, însă, în cele din urmă studiul de fezabilitate a fost aprobat cu 14 voturi „pentru”, unul dintre consilierii PNL, votând pentru realizarea acestui proiect de o importanță deosebită pentru oraș, chiar dacă nu este de acord în totalitate cu acesta. Detalii de la ședința Consiliului Local Bistrița găsiți AICI.