7 utilaje cu macara trebuie să facă față deșeurilor reciclabile din întreg județul. Acesta este numărul de utilaje închiriate de către Supercom de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Dacă cele 7 utilaje vor face față întregului județ... rămâne de văzut.
Din prima zi a acestei luni, bistrițenii s-au pus pe colectat selectiv, cel puțin asta își doresc reprezentanții ADI Deșeuri și ai autorităților locale. Deșeurile reciclabile vor fi aruncate în containerele semi-îngropate, pentru golirea cărora este nevoie de utilaje speciale, dotate cu macara.
Cum nu a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor, ocupându-se de aceste servicii doar provizoriu, cei de la Supercom nu prea sunt tentați să investească în utilaje specifice.
Așa se face că 7 utilaje cu macara, singurele cu care se pot goli containerele semi-îngropate, trebuie să facă față întregului județ. Dacă vor reuși cele 7 utilaje să facă față...rămâne de văzut.
Contractul semnat de Supercom se pare că impune obligația operatorului să-și suplimenteze parcul auto astfel încât să poată să își desfășoare activitatea normal:
„Operatorul are obligația să-și dimensioneze parcul auto astfel încât să presteze serviciul cu respectarea parametrilor tehnici impuși prin Contract și Caietul de Sarcini având obligația să utilizeze infrastructura tehnico-edilitară. Oligația operatorului de a avea utilaje suficiente astfel încât să presteze serviciul în condițiile contractuale nu are nicio legătură cu obligația legală a utilizatorilor de a preselecta și a depozita deșeurile în mod selectiv la containerele colectare”, explicau reprezentanții ADI Deșeuri într-un drept la replică remis redacției.