Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



150 de ani de la naşterea lui Coşbuc. Oaspeţi de seamă la Bistriţa. AFLĂ ce surprize ţi-au pregătit organizatorii:

14/09/2016 09:05:19 Ioana BRADEA  
George Coșbuc reprezintă, în mod incontestabil, o personalitate marcantă a culturii și civilizației românești, fiind considerat un simbol al literaturii transilvănene. Poet și traducător extrem de apreciat, model de retorică patriotică, George Coșbuc va fi celebrat la Bistriţa şi în satul natal prin ample manifestări. AICI programul evenimentului:

Mai jos aveţi programul complet al manifestărilor care se vor desfăşura în trei localităţi ale judeţului, timp de şase zile:

Joi, 15 septembrie, ora 17:00 – Biblioteca Județeană George Coșbuc

  • Întâlnirile României literare la Bistrița – Colocviu
  • Clasicii și cultura națională. Prezentări de carte, lecturi și interpretări.
  • Modelul Coșbuc
  • ora 18:00 – Proiecţie film – „Mari clasici: George Coşbuc” (realizat de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud – un produs media realizat în acest an, în parteneriat cu Lifevision Film.

Pe parcursul a 63 de minute bistriţenii sunt invitaţi să-l (re)descopere pe marele rapsod năsăudean, de la nașterea căruia se împlinesc în acest an 150 de ani. Filmul prezintă povestea vieții „Bardului de la Hordou”, în imagini însoțite de interviuri și comentarii evocatoare. La realizarea acestei producții au contribuit, în calitate de intervievați prof. dr. Vasile Filip (Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița), prof. Sofia Harapascu (Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud) și Dorel Someșan – Muzeul Memorial „George Coșbuc”.

Vineri, 16 septembrie, ora 11.00,

  • Centrul Cultural Dacia – Simpozion COȘBUC 150. George Coșbuc ieri, azi, mâine. 
  • Viața și opera Lansări de carte, Recitalul poeților invitați
  • Proiecţie film „George Coşbuc, cântăreţul pământului românesc” (1966 - Arhiva Naţională de Filme)

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 11.00

  • Sala de festivităţi a Primăriei din Năsăud – Simpozion COȘBUC 150

Posteritatea lui George Coșbuc. Lansări de carte, Fire de tort.

Recital de poezie – Coșbuc

Sâmbătă, 17 septembrie, ora 17:00 

  • Moara lui Coșbuc - Recitalul poeților invitați

Duminică, 18 septembrie 2016,

  • ora 9:00 – în localitatea Coșbuc – Sfânta Liturghie 
  • Ora 12:00 – „Sunt suflet în sufletul neamului meu

Spectacol folcloric realizat după poezia lui George Coșbuc la care participă cele mai valoroase ansambluri folclorice și formații artistice din județul Bistrița-Năsăud.

Invitati: Maria Butaciu, Mărioara Precup Stoica, Cornelia Ardelean Archiudean, Cristian Pomohaci, Petre Petruse, Domnica Dologa, Ana Strâmturean, Viorica Telcean, Nicolae Cioancă, Olimpia Deneş, Anuţa Motofelia, Mirela Petruş, Ioachim Spîn, Ioana Hangan, Marcel Avram, Lenuţa Purja, Cristina Retegan, Oana Matei, Eugenia Horoba, Lenuţa Filipoi, Cristina Bugnar, Veronica Bălan, Alina Ceuca, Paul Ban, Cristina Livia Scurtu, Larisa Bozbici, Ionuţ Zăgrean, şi Vlăduţ Sărmaş.

Din concert nu vor lipsi Grupul vocal „Valeria Peter Predescu” şi Taraful „Păuniţa” din Sîngeorz-Băi. Acompaniază Orchestra Ansamblului folcloric profesionist „Dor Românesc” dirijată de Ştefan Cigu.

Vor fi prezentate momente inedite din nunta năsăudeană, iar cei care vor să asiste la concert sunt invitaţi să se îmbrace în costumul popular năsăudean, pentru a se bucura împreună și a demonstra că suntem demni de a fi urmașii lui George Coşbuc. Coordonator și prezentator este interpretul Alexandru Pugna.

Bistrița Luni, 19 septembrie,

  • ora 18:00 Centrul Cultural Dacia - „La oglindă”

Concert de romanțe pe versurile poetului şi recital de poezie Coșbuc

Marți, 20 septembrie - Coşbuc

  • ora 9:00 Resfințirea Bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva - Liturghie arhierească oficiată de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului
  • ora 12.00 – Redeschiderea Bibliotecii Comunale Coşbuc Acasă.
  • Muzeul Memorial George Coșbuc- Lansări de carte
  • Premierea laureaților concursului George Coșbuc (Casa de Cultură a Sindicatelor Bistrița)

Evenimentele dedicate celor 150 de ani de la naşterea lui Coşbuc se vor încheia pe 24 septembrie, într-un mod inedit – un cros la care toţi participanţii se vor alege, în final, drept premiu, cu o carte.

Crosul CoșbookAle(r)g o carte! – organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud are ca scop principal coalizarea comunității şi promovarea a două activități extrem de sănătoase: lectura și alergarea în aer liber. Competiția este destinata amatorilor care sunt invitaţi să parcurgă traseul stabilit de organizatori.

Crosul va avea punctele de Start și Sosire în curtea bibliotecii, din Str. Alexandru Odobescu, nr. 11 apoi se va continua în Parcul Central unde, în funcție de categorie, se vor parcurge 1 tură (aprox. 2 km) sau 2 ture (aprox. 4 km). Cu 300 m înainte de sosire fiecare participant va primi o carte cu care va trebui să treacă linia de finish. Cartea va rămâne la participant. Pentru detalii accesaţi pagina de facebook Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, Centrul Județean pentru Cultură, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Academia Română, Uniunea Scriitorilor din România, Revista România literară, Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, Revista Mișcarea literară, Inspectoratul Școlar Județean, Serviciul Județean Bistrița-Năsăud al Arhivelor Naționale, Asociația ASTRA - Despărțământul Năsăud, Primăria Năsăud, Primăria Coșbuc şi Parohia Ortodoxă Coşbuc.

3692 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro