Nu își doresc decât să rezolve o problemă a orășenilor din Bistrița care tânjesc după un „petec de pământ” - anunță elevii și profesorii Liceului Tehnologic Agricol Bistrița - dispuși să le ofere o provocare inedită bistrițenilor și să selecteze 10 familii din oraș pentru un proiect deosebit:
Echipa „ECOADOLESCENT” din cadrul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, cu sprijinul Fundației Noi Orizonturi lansează comunității bistrițene o inedită invitație. Aceea de a participa la proiectul „COMUNITARIA - gradină comunitară” dedicat bistrițenilor dornici să-și cultive singuri legume, plante aromatice sau flori.
Prin derularea proiectului „COMUNITARIA - gradină comunitară” ne dorim să rezolvăm o problemă a orășenilor care din lipsa unui „petec de pământ” nu pot să își cultive legume, să planteze un copac, să sădească flori și să respire aerul curat de la marginea oraşului, fapt care îi îndepărtează de natură - precizează inițiatorii.
Echipa liceului oferă bistrițenilor dornici de a se conecta cu natura și de a avea propria grădină, o suprafață de 10 ari teren arabil. „Ne dorim o grădină comunitară în care să lucreze pentru început 10 familii și fiecărei familii să îi fie oferit un ar de pământ. Cei interesați de hrană naturală, ecologică pot veni în Gradina comunitară a liceului să învețe să-și cultive propriile legume, plante aromatice și flori...”, au mai anunțat cei de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița.
Echipa de proiect este coordonată de profesoarele Liliana Vereș și Elena Mora de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și tot cei din echipă se vor ocupa de pregătirea adecvată a terenului pentru însămânțare, efectuând lucrările solului (arătură toamnă, arătură primăvară, discuit, aplicare îngrășăminte naturale), iar cele 10 familii selectate vor putea să cultive semințe și răsaduri proprii.
Selecția familiilor participante la proiect se va face pe baza unor criterii de selecție stricte:
-
domiciliul în municipiul Bistrița
-
să respecte clauzele din contractul nostru de parteneriat (ex. pe teren nu se aplică îngrașăminte chimice, se pot cultiva doar legume, plante aromatice, flori etc.)
-
să iubească natura
-
să motiveze alegerea acestei decizii printr-o scrisoare de intenție
Familiile interesate se vor prezenta la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița în perioada 5 - 9 februarie 2018, unde vor depune un dosar care să conțină documentele necesare (copie CI, scrisoare de intenție, cerere tip) urmând să fie invitați la un interviu cu echipa de proiect.
Pentru mai multe informații cei interesați au la dispoziție numărul de telefon 0733.68.88.72 și adresele de email: elenamihaela86@yahoo.com sau lili_veres@yahoo.com.