Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-2100150 din 78: DSP BN nu a trimis niciun test pentru analiza Clostridium Difficile în 2015 la Institutul Cantacuzino!

16/05/2016 14:22:18 Ana ȘTEFĂNEL  
Numărul real al infecţiilor cu Clostridium Difficile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa este 78, conform informaţiei obţinute săptămâna trecută de la DSP BN. Deşi e vorba de 78 de infecţii, Institutul Cantacuzino nu a primit nicio solicitare de a efectua teste pentru analiza Clostridium Difficile:

Reporterii Bistriţeanul.ro au mers mai departe cu ancheta şi au aflat că, deşi în raportul DSP BN apar doar cinci infecţii nosocomiale în 2015, numărul infecţiilor cu Clostridium Difficile este 78 în acelaşi an, dar, după spusele DSP BN, niciuna nu este de origine intraspitalicească.

Contrar celor susţinute de către DSP BN, când Tolontan şi echipa au dezvăluit această informaţie la nivel naţional într-un episod apărut vineri în ancheta lor, un medic bucureştean de ATI de la un spital de urgenţă a declarat pentru tolo.ro„în 99% dintre cazuri ea este o bacterie de spital”, referindu-se la Clostridium Difficile şi, implicit, la situaţia din Bistriţa. DSP BN, după un calcul matematic uşor, susţine, astfel, că la Bistriţa 100% dintre infecţiile cu Clostridium Difficile NU sunt infecţii intraspitaliceşti.

Sursele noastre ne-au spus că DSP BN a solicitat doar 19 teste efectuate în Centrul Naţional de Referinţă, dar nici măcar un test de analiză Clostridium Difficile în anul 2015 către Institutul Cantacuzino din Bucureşti: „Pentru DSP Bistriţa-Năsăud, prin contractul încheiat cu IC (n.a. Institutul Cantacuzino), în 2015, am emis facturi pentru doar 19 teste efectuate în Centrul Naţional de Referinţă. Nu am efectuat niciun test pentru analiza Clostridium Difficile (toxina A şi B)”.

Ba mai mult decât atât, aceleaşi surse ne-au informat că nici în 2016 nu a fost solicitată de către DSP BN efectuarea vreunui test la Institutul Cantacuzino.

Testele de determinare a capacităţii toxinogene a tulpinilor de Clostridium Difficile (toxina A şi B prin metoda imunoenzimatică) costă 123 lei la Institutul Cantacuzino. Direcţiile de Sănătate Publică din ţară au primit recomandarea să facă testele la Institutul Cantacuzino pentru că este cel mai ieftin şi pentru că la institut se fac cele mai multe şi mai eficiente teste. A existat chiar şi un program de colaborare între Direcţiile de Sănătate Publică din România şi Institutul Cantacuzino în ultimii ani pentru descoperirea infecţiilor. În ciuda acestor recomandări, DSP BN a ales să cumpere în 28 mai 2015 un kit de testare rapidă pentru depistarea Clostridium Difficile care conţine 50 de teste, kit care a costat 704,07 lei.  

5043 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro