Copiii, familiile lor şi cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 6 Bistriţa s-au bucurat să fie din nou împreună într-o zi frumoasă de primăvară în cadrul unei activităţi organizată altfel faţă de cum erau obişnuiţi. Au ieşit din incinta grădiniţei pentru a face o schimbare în desfăşurarea serbărilor...
...şi au mers la Centrul Municipal de cultură „George Coşbuc” - Teatrul de vară. Şi-au dorit să fie împreună cu toţii ca o adevărată familie.
De ce schimbare? Pentru că au oportunitatea de a fi implicaţi în Proiectul educaţional "Curcubeul schimbării" derulat la nivel naţional.
Mircea Eliade spunea: „Dacă ar trebui să-mi rezum în puţine cuvinte experienţa mea aş spune că jocul ne-a dus mereu mai departe, tot mai adânc în real. Şi filosofia mea s-ar reduce la o singură dogmă: JOACĂ-TE!”
Simbolistica culorilor rămâne una din puterile universului cromatic. Cele 7 culori ale curcubeului au drept corespondent cele 7 note muzicale, cele 7 planete, cele 7 zile ale săptămânii, cei 7 pitici.
Proiectul „Curcubeul schimbării” iniţiat de MEN în parteneriat cu ISJBN este un program de promovare a educţiei pentru schimbare şi are ca scop promovarea principiilor educaţiei pentru schimbare în şi prin instituţiile de învăţământ preşcolar precum şi împărtăşirea la nivel naţional a experienţelor pozitive din acest domeniu.
Programul îşi propune ca părinţii şi factorii educaţionali din comunitate să-şi conştientizeze rolul în formarea şi dezvoltarea copiilor şi să se implice în activităţile grădiniţei şi în crearea unui mediu sigur şi sănătos pentru toţi.
Au organizat „Balul primăverii” deoarece primăvara este miros de zambile, frezii şi lalele, buchete de ghiocei, femei cu mărţişoare în piept, copaci înfloriţi şi vreme frumoasă. Primăvara se sărbătoreşte femeia - mama.
În discursul de început al doamnei director aceasta a ţinut să evidenţieze că norocul femeii mamă este copilul. „Dacă am putea auzi zbuciumul acestui suflet mare închis într-o inimă aşa de mică, toţi am înţelege că nimic în această lume nu poate înlocui iubirea curată a copiilor şi avem datoria să le respectăm sufletele, să le arătăm căldură, să-i ferim de necazuri oricât ne-ar fi viaţa de grea.”
În prima parte a balului copiii au dansat cu dragoste, gingăşie şi devotament. În partea a doua toţi părinţii au primit primele produse ale Proiectului Comenius aflat în derulare, câte o cărticică numită „Ziua faptelor bune”, apoi au dansat împreună şi s-au îndulcit cu o prajitură.
Doamna director a dorit să mulţumească tuturor părinţilor că au fost astăzi alături de ele şi că au încredere în ceea ce desfăşoră în fiecare zi, le sprijină, le susţin permanent şi le apreciază realizările. A mulţumit şi colegelor care dovedesc prin dăruire şi implicare că în fiecare zi copilul este cea mai importantă fiinţă pentru ele.