Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001010 2
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Turism


FOTO: Colibița în zi de sărbătoare - imagini superbe

09/06/2017 09:48:24 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Fotograful bistrițean Darius Cîrmaci a surprins cadre de poveste de Rusalii, la Colibița. Imaginile sale au surprins un paradis în mijlocul naturii, la marea de la munte.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: O cale ferată veche de un secol, animale sălbatice în jur, ore întregi de relaxare

18/05/2017 17:24:22 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Liniște, timp pentru noi și peisaje superbe - asta oferă traseul Mocăniței Transilvaniei, pe care îl va străbate un tren diesel anul acesta. Prima cursă va avea loc în 27 mai, iar locurile sunt limitate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Chiar şi cu foarte puține investiții bifate în ultimii ani, Sîngeorz-Băi se menține în primele 10 stațiuni balneare din țară

02/05/2017 09:21:59 Bianca SARA  
 
A fost ignorată în ultimul deceniu, investițiile realizate în Sîngeorz-Băi fiind numărate pe degete. Cu toate acestea, stațiunea încă se regăsește în primele 10 stațiuni balneare din țară.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Staţiunea Sîngeorz-Băi, inclusă în Masterplanul Ministerului Turismului pentru dezvoltarea staţiunilor balneare

21/04/2017 16:37:50 Raluca NECHITI  
 
O treime din apele termale şi de tratament sunt în România – susţine deputatul Daniel Suciu care a discutat cu ministrul Turismului pentru ca şi staţiunea Sîngeorz-Băi să fie inclusă în lista staţiunilor balneare care să beneficieze de investiţii serioase.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Imagini spectaculoase din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ies la lumină poveştile şi oamenii extraordinari de pe aceste meleaguri

15/04/2017 18:49:39 Ioana BRADEA  
 
Ştiaţi că în România (în Bistriţa-Năsăud mai precis!) a existat o biserică ce a adăpostit, pentru o vreme, o bucată din veşmântul Maicii Domnului sau un spin din Coroana Mântuitorului? În ediţia specială de Paşti, echipa emisiunii „Exclusiv în România” a poposit în judeţul nostru, dezvăluindu-i o parte din comori:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Premierul Grindeanu, impresionat de frumusețile județului și de minunățiile de la Colibița

11/04/2017 16:47:39 Raluca NECHITI  
 
Primul ministru al României a fost astăzi, într-o vizită până la Colibița, zonă care l-a impresionat profund și unde a promis că va mai reveni.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Natura spectaculoasă! Parva, văzută de sus - un show de 4 minute!

11/04/2017 13:14:08 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Un filmuleț de 4 minute circulă pe Facebook. Localitatea Parva, cu peisajele care te fac să simți dorul de casa bunicilor și de liniștea de la sat, este splendidă, iar aprecierile nu au întârziat să apară.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Turiștii s-au înghesuit la Biserica Evanghelică în 2016!

08/04/2017 11:44:19 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Dacă în majoritatea centrelor de informare turistică din țară bate vântul sau, mai rău, te întâmpină un lacăt, în municipiul Bistrița situația e diferită. Bistrițenii și turiștii pot să viziteze centrul și vor găsi acolo oameni dispuși să îi ajute cu orice informație. Biserica Evanghelică - cel mai vizitat obiectiv turistic.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Biserica Evanghelică deschide calea turiștilor în proiectul „Descoperă Sufletul Transilvaniei”

07/04/2017 15:26:28 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Proiectul „Descoperă Sufletul Transilvaniei” trece prin Bistrița, ba chiar începe la noi. Biserica Evanghelică este una dintre principalele atracții turistice.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Am ajuns să dăm lecţii investitorilor în turism din Bucureşti. Băile Figa – model de bune practici

06/04/2017 18:19:11 Ioana BRADEA  
 
La început nu a fost decât un vis căruia nu i-a dat nimeni nicio şansă şi în care nu a crezut nimeni. Azi, Băile Figa au ajuns model de bune practici pentru operatorii de turism aflaţi la o conferinţă internaţională desfăşurată la Bucureşti. „Nu se poate să faci turism într-un an, şi nici să gândeşti o asemenea implementare pe termen scurt.”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Zig Zag prin Bistrița-Năsăud...!

04/04/2017 15:12:13  
 
40 de zile de promovare a judeţului Bistrița-Năsăud se finalizează cu un eveniment deosebit. Sub titulatura „Zig Zag prin Bistrița-Năsăud”, întâlnirea îşi propune, între altele, să facă publice fotografii din judeţ, o hartă a obiectivelor turistice cartografiate online, dar şi perspectiva de viitor a turismului județean.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Unde se pot distra pescarii în Bistrița-Năsăud:

29/03/2017 10:18:00 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Pasionații de pescuit, profesioniști sau amatori, au acum o „hartă” cu zonele în care pot să își pună în valoare echipamentele. Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură a publicat o listă cu zonele de pescuit recreativ din România. Bistrițenii pot alege între 26 de locații.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cazarea la Băile Figa, la un click distanță

25/03/2017 14:14:17 Raluca NECHITI  
 
Sute de vile, căsuțe, apartamente sau pensiuni construite în ultimii ani lângă Băile Figa se găsesc pe un singur site, care oferă turiștilor posibilitatea de a-și rezerva rapid un loc de cazare în apropierea băilor. Proiectul, unic în județ, conține informații despre locurile de cazare, ajutând turiștii să își găsească rapid ceea ce caută.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Bistriţa-Năsăud face senzaţie şi la Salonul Mondial de Turism de la Paris!

16/03/2017 18:00:33 Ioana BRADEA  
 
„După ce am cucerit Bucureștiul și Berlinul, am pornit să luăm cu asalt Parisul. Surpriză! Am fost noi asaltați încă de la deschiderea târgului! Nici n-am apucat să ne pregătim bine «armele» - notează amuzaţi cei de la Asociaţia «Turist în Bistriţa-Năsăud»”, aflaţi la Salonul Mondial de Turism de la Paris.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Radu Moldovan: Dracula e prea mult pentru noi ca județ. Transformăm Tihuța-Colibița în stațiune de interes național!

14/03/2017 12:20:09 Raluca NECHITI  
 
Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan este de părere că Dracula trebuie să fie prins într-un program național, cu brand național deoarece „este prea mult pentru noi, ca județ”. Ce a discutat cu Ministrul Turismului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ministerul Turismului ar putea susține Festivalul Usturoiului și Ziua Costumului Popular

13/03/2017 16:37:25 Raluca NECHITI  
 
Două dintre inițiativele private - Festivalul Usturoiului și Ziua Costumului Popular, care au atras mii de oameni, cu fonduri foarte mici, ar putea beneficia de sprijinul Ministerului Turismului pentru a fi dezvoltate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Radu Moldovan, după vizita la Târgul de Turism de la Berlin: Pregătim o seară românescă la Ambasadă

13/03/2017 15:17:55 Raluca NECHITI  
 
Bistrița-Năsăud a fost partenerul oficial al României la cel mai mare târg internațional de Turism desfășurat la Berlin zilele trecute, prilej cu care județul a fost reprezentat la cel mai înalt nivel. Costumul popular a făcut senzație, așa că autoritățile au în plan să continue vizitele la Berlin, pentru a promova tradițiile, costumul și turismul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Şi-a riscat viaţa, pentru o fabuloasă fotografie cu lacul Colibiţa

13/03/2017 11:44:19 Ioana BRADEA  
 
Spre groaza colegilor săi, fotograful s-a urcat pe o stâncă fără marcaj, fără echipament cu el, riscându-şi viaţa – doar ca să obţină un cadru cât mai frumos cu lacul Colibiţa. Spectaculoasa fotografie a fost publicată pe blogul de călătorii Zig Zag prin România: „...o privelişte ruptă din picturile marilor artişti, de care ţi-e milă să te atingi”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Provocări la TIB Berlin! Un indian s-a dat de ceasul morţii, tot încercând să treacă aţa prin urechea îngustă a acului

11/03/2017 14:17:58 Ioana BRADEA  
 
Creatoarea Virginia Linul i-a supus la grea încercare pe turiştii străini care au vizitat standul judeţului Bistriţa-Năsăud la Târgul Internaţional de Turism din Berlin. Înarmată cu ac, aţă şi mărgele, Virginia Linul i-a pus să încerce ei înşişi să coase. S-a dovedit mai greu decât părea la prima vedere. S-au chinuit şi să bage aţa în ac...!
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO - A doua zi la Berlin: Bistrița-Năsăud, o prioritate a ambasadorului României în Germania, Emil Hurezeanu!

09/03/2017 13:56:40 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Standul județului Bistrița-Năsăud este prezent pentru a doua zi în cadrul târgului de turism de la Berlin. Astăzi, oficialitățile bistrițene s-au întâlnit cu ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Bistrița-Năsăud e fruntea! Județul nostru, partener la unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume

08/03/2017 21:22:31 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Peste 11.000 de expozanți, peste 180 de țări prezente la Bursa Internațională de Turism din Berlin. Bistrița-Năsăud este partener oficial în standul României la unul dintre cele mai mare târguri de turism din lume. Județul nostru și-a trimis reprezentanți de seamă ai portului popular românesc și ai tradițiilor noastre.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Domeniul schiabil Sîngeorz-Băi, tot mai aproape de a deveni realitate!

07/03/2017 12:00:35 Ana ȘTEFĂNEL  
 
De 6 ani, o gașcă de schiori pasionați din Sîngeorz-Băi încearcă să amenajeze o pârtie de schi în zonă. Dacă zăpadă este din belșug, până acum a fost mai greu cu punerea în practică. Acum, se pare că lucrurile încep să se miște pas cu pas.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ministrul Turismului: În Sîngeorz-Băi nu s-a făcut absolut nimic! Trebuie să ne adresăm primarului!

24/02/2017 18:10:52  
 
Ministrul Turismului a acordat pentru Mediafax un interviu în care vorbește inclusiv despre stațiunea în paragină de la Sîngeorz-Băi. Mircea Titus Dobre susține că unica soluție este o discuție cu primarul și analizarea soluțiilor de revitalizare a zonei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrița-Năsăud, o nouă destinație turistică în România după prezența la Târgul Național de Turism!

19/02/2017 15:00:31 Ana ȘTEFĂNEL  
 
O apariție nouă în cadrul Târgului Național de Turism al României, standul județului Bistrița-Năsăud a fost o pată de culoare și de veselie la Romexpo. Contele Dracula prezent cu domnițele sale, Virginia Linul cu ale ei minuni și Produs în Bistrița-Năsăud pentru pofticioși, standul județului s-a făcut remarcat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Victor Ponta și Mircea Dobre, prezenți la standul județului Bistrița-Năsăud din cadrul Târgului Național de Turism al României

17/02/2017 17:12:38 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta și ministrul Turismului, Mircea Dobre, au vizitat standul județului Bistrița-Năsăud amenajat în cadrul Târgului Național de Turism al României. Aceștia au primit pașapoartele de călătorie pentru Ținutul Contelui Dracula.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Bistrița-Năsăud - la cel mai mare Târg de Turism al României

16/02/2017 14:50:51  
 
"Lucruri, obiceiuri și locuri cu care orice bistrițean se mândrește au ajuns astăzi la cel mai important târg de turism al României!" anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Emil Radu Moldovan. Astăzi, la Romexpo, în Bucureşti s-a deschis Târgul de Turism al României iar judeţul Bistriţa-Năsăud nu lipseşte din peisaj.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ziua mult așteptată: Colibița devine astăzi stațiune!

16/02/2017 12:19:27 Raluca NECHITI  
 
Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului României de astăzi se află un proiect de hotărâre pentru atestarea unor localități ca stațiuni turistice de interes național sau local. Pe listă se află, în sfârșit, și Colibița!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Sesiunea de informare şi consiliere pentru angajaţii Parcului Naţional Munţii Rodnei, la Bucureşti

11/02/2017 11:31:14  
 
Proiecte de mobilitate dedicate tinerilor, schimburi de experienţă între tineri, servicii de voluntariat, schimburi de formatori de tineri - sunt doar câteva dintre subiectele discutate de reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, în aceste zile, la Bucureşti.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Castelul de la Posmuș va fi salvat!

08/02/2017 13:26:09 Raluca NECHITI  
 
De 5 milioane de euro au nevoie autoritățile județene pentru a salva de la distrugere castelul de la Posmuș și de a-l introduce în circuitul turistic. Proiectul a trecut de calificarea administrativă și are șanse mari să fie finanțat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Planuri mari cu lacul Colibița, deocamdată doar pe hârtie. Lacul nu va fi golit anul acesta și probabil nici în 2018

07/02/2017 12:45:05 Cristina ALEXA  
 
Administrația Bazinală de Apă Someș – Tisa a depus un studiu de evaluare pentru proiectul care presupune reabilitarea lacului Colibița și implicit golirea acestuia. Dacă lucrurile se mișcă pe hârtie, șeful SGA BN spune că nu sunt șanse ca lucrările să se desfășoare anul acesta sau în 2018.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro