Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001010 4
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Turism


Bistrițenii renunță la vacanțele în Turcia din cauza puciului ratat!

22/07/2016 14:22:02 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Se pare că bistrițenii renunță la rezervările în Turcia în urma tentativei de lovitură de stat care a avut loc acolo. Mai multe familii preferă să stea acasă în concediu, în ciuda penalizărilor pe care trebuie să le plătească agențiilor de turism.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Evadăm în paradis?! Îl avem la 28 de km de Bistrița. Paradisu` Verde de la Bretea

18/07/2016 13:42:09 Cristina ALEXA  
 
Pădure, căprioare, un mistreț prietenos, ciripit de păsărele, un lac unde puteți pescui sportiv, liniște și splendoarea naturii. Asta vă așteaptă în Paradisu' Verde de lângă Bretea, un loc care își merită numele, locația aleasă pentru o investiție în turism fiind de-a dreptul superbă și la doar 28 de km de Bistrița și 14 de Băile Figa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

De văzut vara aceasta! Locuri minunate din Bistrița-Năsăud care nu trebuie ratate în vacanţă

10/07/2016 09:13:25 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Dacă ești un turist care rătăcește vara aceasta prin Bistrița-Năsăud sau dacă pur și simplu ai nevoie de o oază de relaxare, de o „gură" de istorie, județul superb în care trăim oferă câteva locații minunate pentru a-ți petrece timp. VEZI punctele turistice din Bistrița-Năsăud care merită vizitate în vacanță:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Turism haotic la Colibița. „Marea de la munte” - devalorizată de serviciile proaste sau... inexistente

04/07/2016 14:04:18 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Colibița, una dintre cele mai atractive locații de vacanță din România, vizitată de turiști din toată țara și din străinătate, se devalorizează pe zi ce trece din cauza serviciilor proaste sau...din lipsa totală a acestora. Din păcate, investitorii și localnicii nu colaborează, ceea ce duce la scăderea interesului turistic.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Preparatele care răsfățau turiștii în paradisul alpin din Dolomiții italieni atrag acum turiștii pe Valea Bârgăului

03/07/2016 14:02:10 Claudia ANDRON  
 
Zilele acestea nu găsești un loc liber pe terasă sau în Restaurantul Alpin din Prundu Bârgăului. Așa e de când familia Gâvan s-a întors acasă și a deschis restaurantul pentru care au trudit ani la rând în străinătate. Rețetele cu care erau răsfățați turiștii în Dolomiți sunt acum în meniul turiștilor care ajung pe Valea Bârgăului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Turnul Bisericii Evanghelice, vizitat de zeci de mii de turiști

12/06/2016 14:37:26 Raluca NECHITI  
 
Cel mai important simbol a Bistriței a ars în urmă cu 8 ani... Între timp, investițiile masive făcute pentru reabilitarea turnului l-au transformat în cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș. Zeci de mii de turiști au urcat în turn în ultimii trei ani pentru a admira panorama superbă a orașului care se dezvăluie de aici...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Capra neagră cu trei iezi intră în cărţi. Turiştii vor avea la dispoziţie o nouă potecă în Munţii Rodnei

30/05/2016 09:05:23  
 
Peste 25 panouri informative (panoramice, tip fântână, cu ferestre rotative, pe picior) vor fi amplasate pe un traseu tematic intitulat „Capra neagră cu trei iezi” și dedicat observării caprelor negre din Munții Rodnei. Se va edita, de asemenea, o monografie a caprei negre ce va fi disponibilă și în format electronic.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: O minune aşteptată cu sufletul la gură

13/05/2016 09:11:19 Ioana BRADEA  
 
Parcă mai insistent decât în alţi ani, parcă şi cu mai multă nerăbdare – minunea se lasă aşteptată. Nu este tocmai uşor de ajuns la ea, dar toată lumea spune că merită: pentru câteva zile, un loc anume din Bistriţa-Năsăud devine unul dintre cele mai frumoase şi surpinzătoare locuri din România…
citește tot articolul [ 0 comentarii

Colibița – destinația preferată a sute de turiști, de Paște

02/05/2016 16:24:21 Raluca NECHITI  
 
Vremea bună din aceste zile a determinat sute de oameni să iasă din case. La Colibița locurile de cazare sunt ocupate în proporție de 90 la sută , iar la Tihuța peste 70 la sută.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO. Haiducii zilelor noastre. UNIC în România: Un bistriţean reface Drumul Dacilor

02/05/2016 15:53:50 Ioana BRADEA  
 
În cea mai cruntă sălbăticie, înconjuraţi de lupi hămesiţi şi de urşi periculoşi, departe de civilizaţie – un bistriţean însoţit de o mână de prieteni de nădejde a pornit într-o inedită aventură: au renunţat la maşini şi au pornit-o călare pe cărări de munte încă neexplorate de oameni. „Va fi un traseu turistic deosebit. De 2 ani muncim la el."
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Nici Colibiţa nu mai este ce era pe vremuri. Între timp s-a cam prostituat…

20/04/2016 10:29:31 Ioana BRADEA  
 
„Colibiţa, probabil, va fi o staţiune balneoclimaterică, dar nu mai este nimic din ceea ce a fost…”, a remarcat cu tristeţe profesorul Ioan Bâca, ieri seară, în sala de festivităţi a Universităţii ,,Babeş-Bolyai”, Extensia Bistriţa, acolo unde a fost prezentat publicului volumul „Echilibrul Colibiţa”, scris de salvamontistul Horaţiu Dan Miron.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Unul dintre cele mai faimoase restaurante ale Irlandei este al unui bistrițean. AFLĂ povestea lui:

16/04/2016 11:21:00  
 
A muncit ani de zile, dar nu a renunțat la visul său. Acum are unul dintre cele mai apreciate restaurante din Irlanda. Și asta nu o spun numai sutele de clienți care au devenit fideli rapid, ci premiile câștigate. Adrian Rusan este bistrițeanul care şi-a transformat visul în realitate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Nemții, cuceriți la târgul de la Berlin cu muzică tradițională interpretată de creatoarea Virginia Linul

11/03/2016 20:01:03 Bianca SARA  
 
Oficial, tradițiile, obiectivele, mâncarea și muzica i-au cucerit pe nemți! Reprezentanții Asociației Turist în Bistrița-Năsăud nu s-au rezumat în a le arăta portul tradițional și a le povesti nemților despre obiceiurile noastre, ci le-au și cântat. Interpreta a fost tocmai creatoarea de artă populară Virginia Linul, care a vrăjit un grup de tineri
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Ce n-a văzut Berlinul…! Bistriţa-Năsăud, pentru prima oară la cel mai mare târg internaţional de turism din lume

09/03/2016 14:28:20 Ioana BRADEA  
 
Avem cu ce, avem cu cine şi avem unde să ne mândrim! Frumuseţea judeţului Bistrița-Năsăud, cu oamenii şi valorile sale, tradiţiile, turismul de aventură, atracţiile naturale, Băile Figa sau ţinutul contelui Dracula vor fi prezentate, pentru prima oară, în cadrul celui mai mare târg de turism din lume, vizitat anul trecut de 180.000 de vizitatori.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Dorin Popescu: Vă rog să ne ajutați cu găsirea unui teren la Colibița!

03/02/2016 12:10:20 Raluca NECHITI  
 
Acesta a fost mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean, Dorin Popescu, către presa locală prezentă ieri la Colibița, la inaugurarea unor spații de servicii necesare atestării ca stațiune a zonei Colibița. De trei ani de zile, Consiliul Județean încearcă să găsească un teren adecvat pentru dezvoltarea turismului în această zonă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Scrie negru pe alb: Calitatea aerului de la Colibița e comparabilă cu cea din Alpi

02/02/2016 16:20:14 Raluca NECHITI  
 
Consiliul Județean a recepționat astăzi un punct farmaceutic, un punct de prim ajutor și stația Salvamont de la Colibița, condiții obligatorii pentru atestarea Colibiței ca stațiune de interes local. În plus, CJ a comandat un studiu care să certifice dacă într-adevăr poveștile sunt reale și aici există cel mai bun aer din țară.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nu avem nici măcar 10.000 de vizitatori pe an. Avem, în schimb, puncte de informare turistică la tot pasul!

24/01/2016 12:13:03 Raluca NECHITI  
 
Turiștii care vor călca în 2016 prin Bistrița vor fi super informați. Asta pentru că, cu bani europeni, municipalitatea a amenajat în zona centrală a orașului încă două puncte de informare turistică, pe lângă cel propriu deschis în urmă cu mai puțin de trei ani.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Maratonul Via Maria Theresia ajunge în lacul Colibiţa

13/01/2016 11:36:47 Andreea BOJOR  
 
Anul acesta maratonul vine cu o nouă provocare pentru cei curajoşi: o probă de înot în lacul Colibiţa. După cum au anunţat deja organizatorii, Via Maria Theresia va avea trei probe, iar una dintre provocări este cea cu înotul, probă ce va avea o lungime de 1.500 de metri.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Asociația „Turist în Bistrița-Năsăud” își propune să spună povestea adevărată a Contelui Dracula la târgurile de turism din Berlin și Londra

09/01/2016 20:36:17  
 
„Promovarea obiectivelor turistice din judeţ este foarte importantă. Aveți Asociația de Promovare a Turismului «Turist în Bistrița-Năsăud» care e activă și e păcat să nu profitați de asta” - a punctat Roxana Niculescu, consilier ANT, astăzi, la întâlnirea cu operatorii din turism și investitorii din zona Tihuța-Colibița.
citește tot articolul [ 0 comentarii

În Bistrița-Năsăud de ce nu ne putem caza la pensiuni 5 nopți cu 200 de lei?

01/11/2015 11:57:15 Cristina ALEXA  
 
Tradiții peste tradiții, ospitalitate cât încape, peisaje pitorești, dar fără turiști. Nici o unitate de cazare din județ nu s-a înscris în programul „Vacanță la țară”. Cine vrea o vacanță ieftină pleacă mai departe, în alte județe, care vor să facă bani din turism și în afara sezoanelor cu oferte greu de refuzat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

O vară de succes pentru Băile Figa! Peste 200.000 de turişti s-au distrat la staţiunea cu plajă şi apă sărată

31/08/2015 14:44:03 Andreea BOJOR  
 
Băile Figa au fost amenajate pe un teren pe care acum o jumătate de secol se afla o baltă cu nămol. Încă de la inaugurare a avut mare succes şi a fost ca un magnet pentru turiştii care vin nu numai din judeţ, ci şi din alte judeţe. Anul acesta, peste 200.000 de persoane au vizitat staţiunea.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vara aceasta la Băile Figa n-ai avut loc să arunci un ac! Record de vizitatori în mini-stațiunea de lângă Beclean

16/08/2015 11:41:55 Bianca SARA  
 
Vremea frumoasă și soarele torid care au însoțit această vară au atras ca un magnet turiștii la Băile Figa. Așa se face că vara aceasta s-a înregistrat un record: 150.000 de turiști s-au bălăcit până acum la Băile Figa de la începutul sezonului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cele mai tari hituri ale momentului pot fi ascultate la Festivalul Usturoiului din acest an. Vezi cine e responsabil cu bunadispoziție

04/08/2015 18:27:42 Bianca SARA  
 
Luna septembrie va aduce cea de-a treia ediție a Festivalului Usturoiului. Anul acesta nu se schimbă doar locația, cele trei zile de distracție fiind mutate la Valea Străjii, ci și „oferta” de voie bună. Fie că îți place folkul, muzica populară sau ultimele hituri ale momentului, artistul preferat va urca pe scena festivalului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Noul info turist center va avea un web site de 20.000 de euro!

04/08/2015 12:28:28 Raluca NECHITI  
 
Nouă zile au avut la dispoziție firmele specializate în crearea paginilor web să participe la o licitație privind realizarea unui web site pentru Primăria Bistrița. Municipalitatea a alocat o sumă de 90.000 de lei +TVA pentru crearea unui site care să conțină informații turistice.
citește tot articolul [ 0 comentarii

100.000 de turiști au învins canicula la Băile Figa!

03/08/2015 12:42:30 Raluca NECHITI  
 
Și vara aceasta zeci de mii de turiști iau cu asalt Băile Figa în fiecare sfârșit de săptămână. Nici în timpul săptămânii numărul iubitorilor de apă și de distracție nu este deloc de neglijat...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Nevoia unei atracţii turistice internaţionale a judeţului Bistriţa-Năsăud!

31/07/2015 08:29:13  
 
În ultimii ani se vorbeşte aproape la toate colţurile despre dezvoltarea turistică a judeţului şi oraşului nostru. S-au făcut strategii, planuri, site-uri pe internet, asociaţii; s-au construit hoteluri, pensiuni, cabane, centre de informare turistică; s-au asfaltat drumuri şi s-au realizat multe altele. Totuşi nu găsim cheia turismului internaţion
citește tot articolul [ 0 comentarii

30.000 lei pentru înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară - Zona turistică montană Sîngeorz-Băi - Munții Rodnei

27/07/2015 10:28:47 Raluca NECHITI  
 
Încet, încet, lucrurile încep să se miște și pe Valea Someșului, unde primăriile, alături de CJ vor să promoveze turismul pe Valea Someșului. Pentru înființarea Asociației de Dezvoltare, orașul Sângeorz-Băi și comunele Maieru, Rodna, Șanț și Ilva Mică, alături de CJ alocă câte 5000 de lei pentru constituirea patrimoniului inițial al asociației.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Spectaculos! Splendoarea Munților Călimani surprinsă cu drona, aproape de nori

18/06/2015 11:07:40 Bianca SARA  
 
În urmă cu doar câteva zile, Asociația Tășuleasa Social a lansat două documentare scurte, care vin să spună povestea traseului Via Maria Theresia amenajat în anul 2014, în Munții Călimani. Splendoarea Munților Călimani a fost surprinsă inclusiv cu drona, imaginile care compun documentarul fiind de-a dreptul spectaculoase.
citește tot articolul [ 5 comentarii

Lacul Lala, invadat de turişti! Jandarmii montani Rodna le-au purtat de grijă

15/06/2015 10:34:06  
 
La acest sfârşit de săptămână, jandarmii montani din Rodna şi Piatra Fântânele s-au aflat în permanenţă pe traseele montane din aria de competenţă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Încet, încet, pensiunile distruse de incendii în Pasul Tihuța revin la viață

14/06/2015 12:21:14 Raluca NECHITI  
 
Patru pensiuni situate în Pasul Tihuța, de la Valea Străjii și până la cota 1200 au fost distruse în ultimii ani de incendii puternice. Proprietarii acestora au început să le reconstruiască, unii câștigând procesele cu asiguratorii, alții din forțe proprii fără a mai aștepta banii de la firmele de asigurare.
citește tot articolul [ 1 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro