Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  63 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Următorul Gagarin s-ar putea naște la Bistriţa...! Primul planetariu mobil din România va ajunge și în orașul nostru

14/10/2017 10:22:37 Cristina MILEA  
Primul planetariu mobil din România va ajunge și la Bistriţa între 23 și 28 octombrie 2017. Vizitatorii vor putea afla lucruri noi despre univers, constelații, asteroizi, exploratori ai universului, Galileo Galilei sau robotul Curiosity, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive.

Un dom mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri va găzdui, în zilele următoare, la Bistrița, câteva spectacole cu totul deosebite la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, strada General Grigore Bălan, nr. 19 din Bistriţa, între orele 8:00 și 19:00.

Proiectul este unul unic prin caracterul său educațional și interactiv, iar Adrian Filpișan, inițiatorul și coordonatorul principal al Planetariului Mobil Educațional, a precizat că și-a dat seama că „astronomia e tratată foarte sumar în școli sau, cel puțin, că prezentările care se fac nu sunt ambalate într-un mod interactiv și atractiv pentru copii. E important ca ei să poată pune întrebări, să-și exprime bucuria liberi și să își dea seama de frumusețea universului, mai ales în contextul în care astronomia e o știință în plină expansiune, căreia i se acordă o atenție din ce în ce mai mare și de către publicul larg. Cine știe? Următorul Gagarin s-ar putea naște la Bistriţa”.

Planetariul Mobil Educațional vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe orașe ale țării. „În România există planetarii în foarte puține orașe și, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Bistriţa, totul se va petrece în prezența unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori, prin povești și informații interesante. El va răspunde oricăror curiozități ale copiilor și va interacționa permanent cu aceștia. Spectacolele noastre se desfășoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Bistriţa, cu cât în oraș nu există o astfel de locație”, a completat Adrian Filpișan.

Prezentarea de la Bistriţa poartă titlul „Exploratori ai Universului: Galileo Galilei și Curiosity” și va conține o hartă 1:1 a boltei cerești de deasupra Bistriţei, însoțită de explicații, informații privitoare la exploratorii spațiului, constelații și planete, dar și o proiecție 3D a unor asteroizi în mișcare, care poate fi urmărită fără ochelari speciali.

De asemenea, cei prezenți la eveniment se vor lăsa purtați de telescopul Hubble în tainele universului, iar la sfârșit vor putea cunoaște un astronaut de pe Stația Spațială Internațională.

Spectacolele se vor desfășura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet de 11 lei.

Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane. Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0758.36.56.99, 0752.69.02.45 sau la bistrita@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult. Proiectul Planetariu Mobil Educațional este o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto. Evenimentul de la Bistriţa se va desfășura în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.

2131 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro