Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  20 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Pârtia de schi de 7 milioane de euro nu poate fi omologată!

01/11/2017 13:46:07 Ana ȘTEFĂNEL  
Ministerul Turismului nu poate omologa pârtia de schi din Wonderland. Problemele au apărut încă de la proiectare, iar situația este neclară la această oră și nu se știe când bistrițenii vor putea schia pe Dealul Cocoșului.

Conform legislației în vigoare, „în scopul protecţiei turiştilor şi practicării schiului de agrement în condiţii de siguranţă pentru turişti, pârtiile şi traseele de schi pentru agrement vor putea fi utilizate numai după omologarea acestora”.

În ceea ce privește situația pârtiei de schi din Bistrița, aceasta nu poate fi omologată de Ministerul Turismului. Primarul Ovidiu Crețu dă vina pe firma care s-a ocupat de proiectare și care a realizat un traseu dificil cu o pantă fără continuitate și prea abruptă.

Firma în cauză este Centrul Profesional de Proiectare și Cadastru (CPPC) Petroșani, patronată de Adrian Gărdean - societate care, între timp, a falimentat.

Adrian Gărdean, implicat în scandaluri și legături cu Elena Udrea

Adrian Gărdean, patronul CPPC Petroșani - firmă care a făcut proiectarea pârtiei din Wonderland - este un nume cunoscut în România. Presa națională vuia anul trecut pe subiectul tunului de 100 de milioane de euro privind un teren din Băneasa, scandal în care Gărdean a fost subiect principal.

De asemenea, România Liberă scria în septembrie 2016 despre legăturile dintre Gărdean și Elena Udrea: „În februarie 2015, procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au acuzat pe Adrian Gărdean de cumpărare de influență de la fostul ministru al Turismului, Elena Udrea. Potrivit DNA, în 2011, Gărdean i-ar fi dat 900.000 euro lui Gheorghe Nastasia (secretar de stat în Ministerul Dezvoltării ) în contul încasărilor care urmau să fie realizate de către Termogaz Company SA (firmă a fratelui lui Gărdean - n.r.) și de către Kranz Eurocenter SRL din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului”.

Când vom schia pe Dealul Cocoșului

„(1) Omologarea pârtiilor de schi pentru agrement se face de Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale împreună cu consiliile judeţene în cadrul unor comisii special constituite, cu consultarea reprezentanţilor asociaţiilor profesionale de profil şi a consiliului local pe a cărui rază se află pârtia sau traseul de schi supus omologării.

(2) Administratorul va solicita omologarea pârtiilor de schi înainte de darea în exploatare a acestora.

(3) Este interzis administratorilor să exploateze pârtii şi trasee pentru schi care nu au fost omologate”, mai scrie în hotărârea de Guvern nr. 263 din 22 februarie 2001 privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement.

Fiind acele neconcordanțe pe traseul existent acum pe Dealul Cocoșului, Primăria Bistrița vrea să amenajeze un traseu alternativ, de legătură. Pentru acest lucru va defrișa 5200 mp - hotărâre luată în ultima întrunire a consilierilor municipali.

Primarul Ovidiu Crețu a declarat în cadrul unei emisiuni TV că traseul alternativ va fi amenajat în luna noiembrie, iar apoi va fi cerută omologarea de la Ministerul Turismului.

Chiar dacă în județul nostru a început să ningă de câteva zile, rămâne de văzut când pârtia de schi din Wonderland va fi funcțională și milioanele de euro împrumutate pentru realizarea acesteia vor fi în beneficiul bistrițenilor.

8859 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro