Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  62 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



MAP: Vânătoare de comori, hărți turistice și activități inedite în școli!

20/10/2017 10:14:22 Ana ȘTEFĂNEL  
Proiectul MAP - Mit și Aventură prin Pasaje vrea să implice bistrițenii în căutarea frumuseții municipiului Bistrița. Cu o istorie vastă și multe obiective de vizitat, Bistrița poate deveni prin acest proiect un punct important pe harta turistică a României.

Proiectul MAP - Mit și Aventură prin Pasaje îți oferă posibilitatea să iei parte la o vânătoare de comori prin pasajele Bistriței și să faci tot felul de activități interesante. Proiectul susține turismul cultural și de agrement și vine cu numeroase noutăți pentru orașul nostru, atât pentru bistrițeni, cât și pentru turiștii care vor să descopere frumusețile din zonă.

Scopul acestui proiect este de a crește gradul de informare al locuitorilor municipiului Bistrița și, în mod special, a celor tineri, cu privire la patrimoniul construit cu valoare turistică, culturală și istorică din municipiul Bistrița. De asemenea, vrea să valorifice comorile istorice și culturale ale municipiului, dezvoltând astfel un produs de promovare turistică atractiv și inovativ. Tinerii vor deveni, astfel, mai implicați în comunitate și își vor dezvolta spiritul civic și turismul în municipiul Bistrița va avea doar de câștigat.

Acest proiect include sesiuni informativ-formative pentru cadrele didactice și elevii din învățământul preuniversitar din municipiul Bistrița, în domeniul patrimoniului construit cu valoare turistică.

Activitatea se va desfășura în două etape, după cum urmează:

Etapa I

Sesiune de instruire pentru cadrele didactice din municipiul Bistrița susținută de Vasile Duda - expert în istoria artei, în data de 29.09.2017, ora 14:00, la Liceul de Arte „Corneliu Baba”. Va putea participa câte un cadru didactic din fiecare unitate de învățământ preuniversitar din municipiul Bistrița. Înscrierea se va face pe principiul „Primul venit, primul servit”, prin completarea formularului de înscriere atașat. În urma participării, cadrele didactice vor primi o adeverință de implicare în activitățile proiectului.

Etapa II

Sesiuni informativ-formative în rândul elevilor din clasa a IX-a, în perioada 2 – 6 octombrie 2017. Cadrele didactice participante la prima etapă își vor forma echipe proprii compuse din 6 elevi din unitatea proprie de învățământ, pe care le vor instrui în acest domeniu și împreună cu care vor participa la competiția „vânătoarea de comori prin Pasajele Bistriței”. Lista cu numele membrilor echipajelor va fi transmisa pe adresa turistinbn@gmail.com, pana în 3 octombrie 2017.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost dezvoltat un produs inovativ de tipul „vânătoare de comori” (treasure hunt) al cărui scop este de a promova patrimoniul construit cu valoare turistică din municipiul Bistrița. Jocul se desfașoară pe baza unui itinerar, a unor indicii descoperite pe parcurs și a unor sarcini tip puzzle. Echipele nu concurează simultan, clasamentul este stabilit în funcție de timpul în care ajung și descoperă comorile. Durata maximă este de 2 ore și se asigură asistență tehnică pe perioada desfășurării. În perioada 20 – 26 august 2017 s-a desfășurat ediția pilot, participarea fiind deschisă tuturor doritorilor. Competiția destinată elevilor de clasa a IX-a de la unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Bistrița se va desfășura în perioada 9 – 20 octombrie.

Calendarul compețiției va fi stabilit prin tragere la sorți, în data de 4 octombrie, în prezența cadrelor didactice coordonatoare. Toți participanții vor fi recompensați cu diplome de participare iar ocupanții primelor 3 locuri vor fi recompensați cu:

Locul 1: un Weekend la Hotel Castel Dracula

Locul 2: „Pool Party” - Hotel Metropolis

Locul 3: Prânz/Cina (la alegere) la Restaurant „Taverna Dogarilor”

Tot în cadrul MAP se desfășoară editarea Hărții Bistriței și Ghidului Pasajelor, conținând informații relevante, legate de valorile cultural-istorice de maximă importanță turistică, care va fi distribuită unităților hoteliere, unităților de alimentație publică, agențiilor de turism, precum și celor care vor dori să devină cetățeni/turiști activi, participând la competiția „Vânătoare de comori prin Pasaje”.

Realizarea Cronicii Păzitorului Axei Breslelor în cadrul Ceremoniei Cheii pe durata desfășurării Târgului Mare al Bistriței a fost reconstituită, în parteneriat cu Asociația Turism Epistolar, Ceremonia cheii eveniment public menit să facă legătura între trecutul și viitorul burgului Bistrița, să sublinieze caracterul de poartă a Transilvaniei, de oraș al pasajelor și care, prin unicitatea sa, să fie magnet permanent pentru turiști și localnici.

Proiectul „MAP – Mit și Aventură prin Pasaje” contribuie la demersurile de dezvoltare locală durabilă, având ca element central susținerea turismului cultural și de agrement / aventură ca motor al dezvoltării durabile a municipiului. Proiectul este cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2017 iar acțiunile din cadrul proiectului au scopul de a contribui la dinamizarea Târgului Mare al Bistriței.

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Liceul de Arte „Corneliu Baba” şi Asociația Turism Epistolar

Un proiect susținut de: Hotel Castel Dracula, Hotel Metropolis, Restaurant „Taverna Dogarilor” şi Bistriteanul.ro

Contact: Bărbos Elena-Maria, director executiv, tel: 0727-335541

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro