Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  107 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



La cine trebuiau să ajungă rinichii primiți de Victor Socaciu, prin „bunăvoința” medicului Lucan, cercetat penal

28/12/2017 16:02:37 Bianca SARA  
Unul dintre VIP-urile care a ajuns pe mâna medicului Mihai Lucan, cercetat acum penal de DIICOT, este Victor Socaciu, care a primit doi rinichi de la o fetiță de 10 ani acum 8 ani. Culmea, rinichii ar fi trebuit să ajungă la doi copii din Bistrița-Năsăud, care au murit între timp…

În urmă cu 8 ani, Victor Socaciu ajungea pe mâna și pe bisturiul medicului Mihai Lucan, unul dintre cei mai renumiți specialiști urologi din țară, care se află în centrul unei anchete instrumentate de DIICOT, fiind acuzat că direcționa fonduri și aparatură de la stat către clinica sa privată și că aproba preferențial rinichi în funcție de notorietatea și potența financiară a celor care aveau nevoie.

Operația efectuată artistului Victor Socaciu era prezentată, acum 8 ani, ca o reușită extraordinară a medicului Mihai Lucan. Asta pentru că artistul avea 4 rinichi, după ce i-au fost transplantați doi rinichi de la o fetiță de 10 ani, intrată în moarte cerebrală.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a fost și cel care l-a denunțat pe medicul Mihai Lucan, a dezvăluit pentru Adevărul.ro la cine trebuiau să ajungă cei doi rinichi care l-au salvat pe Socaciu:

„Cei doi rinichi puteau salva viețile a doi copii, verișori, Gabi și Viorel Bora. Gabi suferise două transplanturi nereușite, iar de fiecare dată i se promitea că următorul rinichi va fi și cel valabil. Problema celor care nu erau transplantați era fie că nu erau suficient de importanți, nu aveau bani sau nu aveau imagine de oferit. Socaciu și Arșinel nu aveau bani, dar ofereau imagine care urma să fie convertită în bani prin clinica privată Lukmed, care avea astfel mai mulți clienți care veneau la maestru”.

Cei doi copii la care se referă Emanuel Ungureanu au murit în anul 2014, într-un tragic accident rutier, petrecut chiar când se întorceau cu ambulanța de la dializă din Cluj-Napoca.

Gabriela Miciu avea 17 ani, iar verișorul său Viorel Bora 16 ani. Ambulanța cu care erau aduși din Cluj-Napoca a fost lovită frontal de un TIR, pe DN17, aproape de orașul Beclean. În urma impactului au murit cei doi adolescenți, dar și șoferul autospecialei.

Gabriela avea probleme cu picioarele, se deplasa cu greutate, iar trupul său era la fel de plăpând ca al unui copil de 10 ani. Aceasta suferise prima criză de rinichi pe când avea doar 6 ani. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

De atunci au început părinții lupta cu această boală necruțătoare. Părinții adolescentei s-au mutat la 100 de kilometri de localitatea natală pentru a fi mai aproape de Cluj-Napoca și a ajunge mai ușor la ședințele de dializă ale Gabrielei.

Viorel Bora era și el din localitatea bistrițeană Arșița, aproape de comuna natală a Gabrielei. Acesta locuia de ani buni cu familia Gabrielei în comuna Cristur Șieu, din același motiv, pentru a fi mai aproape de Cluj-Napoca, unde de două ori pe lună, mergea la dializă. Din cauza bolii, Viorel renunțase și la școală, după ce terminase gimnaziul.

În 2014, Ziardecluj.ro dezvăluia faptul că cei doi adolescenți erau martori în dosarul deschis după transplantul renal suferit de actorul Alexandru Arșinel. Asta după ce tot Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie „Claudiu Safta”, a depus la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca o plângere penală, la sfârșitul lunii septembrie a anului 2013, în care semnala o posibilă infracțiune de abuz în serviciu. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI. 

Asociația le cerea procurorilor să verifice dacă în cazul transplantului renal suferit de actorul Alexandru Arșinel au fost respectate toate reglementările în vigoare și nu s-au încălcat regulile.

Foto Victor Socaciu: cancan.ro

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro