Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO/VIDEO: 5 interpreți reprezintă județul la concursul Festivalului național „Pană de Păun”. Talent din belșug și folclor autentic

22/11/2017 21:18:02 Ioana BRADEA  
„Toți concurenții sunt foarte buni, căci altfel nu ar fi fost selectați la un asemenea concurs... Sunt studentă la Administrație Publică, la UBB, și sunt elevă la Școala Populară de artă „Tudor Jarda” din Cluj. Evident că m-ar onora un premiu obținut la un festival atât de important”, ne-a mărturisit, vizibil emoținată, Dana Feherdi, din Bistrița.

Dana Feherdi, Ionuț Silviu Avram, Vlăduț Sărmaș, Anda Horob și Violeta-Ioana Todoran din Bistrița-Năsăud, alături de Raul Andrei Tamba (județul Mureș), Mircea Coca (județul Suceava), Silvia Timiș (județul Maramureș), Ioana Ștefan (județul Suceava), Ionuț Cocoș (județul Ialomița), Cătălina Rotaru (județul Suceava), Călin Marius Bălu (județul Timiș), Crina Maria Pop (județul Sălaj), Alina Adriana Horoba (județul Timiș), Ștefan Negru (județul Bacău), Roxana Poiană (județul Iași), Simona Alexandru (județul Teleorman), Ioan și George Chindriș (județul Maramureș), Cosmin Cotârlă (județul Mureș) și Daliana Lazoc (județul Sălaj) – sunt concurenții care au încercat astă-seară să-și demonstreze talentul în fața publicului din Bistrița și a juriului în Festivalul concurs „Pană de Păun”.

Evenimentul a debutat astă-seară, la Palatul Culturii și este organizat de Asociația Culturală „Pană de Păun” Bistrița, în colaborare cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița.

Concurenții sosiți din toată țara au fost acompaniați de Ansamblul profesionist „Dor Românesc”, dirijat de Anghel Urs – la o piesă, ei având de susținut în fața publicului și o doină fără acompaniament.

După concurs, au urmat recitaluri susținute de îndrăgiții soliști Ioan Dordoi, Felix Gălan, Domnica Dologa, Anuța Motofelia, Nicolae Cioancă și Oana Matei-Coruț.

Toți concurenții sunt foarte buni, căci alfel nu ar fi fost selectați la un asemenea concurs... ne-au ales pe cei mai buni, concurenții au fost aleși pe sprânceană. Eu sunt studentă la Cluj la Administrație Publică, la UBB, și sunt elevă la Școala Populară de artă „Tudor Jarda” din Cluj, secția Gherla... Sunt fericită că particip, evident că m-ar onora un premiu obținut la un festival atât de important, dar și faptul că am trecut de preselecție și am apărut pe scenă este minunat”, ne-a mărturisit, vizibil emoținată, în culise, Dana Feherdi din Bistrița.

Este o onoare să particip și eu, mai ales că inițiativa acestui festival îmi aparține și am muncit la ea încă de acum 12 ani. O mulțime de concurenți, tineri, elevi și studenți m-au sunat și pe mine ca să se intereseze de acest festival, ceea ce nu poate decât să mă bucure enorm, pentru că este un fapt care demonstrează că interesul pentru folclorul din zona noastră încă este mare printre tinerii interpreți. Practic, Festivalul Pană de Păun a și fost conceput ca o sărbătoare a folclorului din zona noastră. Trofeul concursului este un element de mare spectaculozitate al costumului nostru popular – un clop de păun, fapt care nu se mai regăsește în niciun alt festival, iar premiile speciale acordate de juriu poartă numele unor mari interpreți care au slujit și au însemnat foarte mult pentru folclorul din zonă... Inedit, în Festivalul Național Pană de Păun este și premiul juriului, și faptul că acordăm publicului libertatea de a-și alege solistul preferat din concurs...”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro Alexandru Pugna, directorul și inițiatorul festivalului, în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii – prezent astă-seară la Bistrița, în juriu, alături de Menuț Maximinian, Cleopatra Lorințiu, Ioan Lazăr, Ileana Vieru, realizator de emisiuni folclorice la Radio România, Valentin Marin, redactor-șef la postul de radio Antena Satelor, profesorul dirijor Gelu Furdui și un realizator de emisiuni folclorice de la Radio Târgu Mureș.

Ei vor avea dificila misiune de a alege cel care merită trofeul festivalului – un clop de păun sau o păuniță, realizate într-un colț al scenei de meșterul Lucia Todoran.

Mâine, 23 noiembrie, de la ora 18.00, este programată Gala laureaților, invitați în recital fiind Larisa Bozbici – laureata ediției a X-a, Amalia și Andrada Codorean Chindriș, Taraful Tradițional „Ceatăra” din Carei și Orchestra populară „Rapsozii Botoșanilor” cu soliștii Andrada Mândrescu, Petronela Rusu, Laura Ștefănescu Potoroacă, Constantin Petrescu. Dirijorul orchestrei este Ciprian Potoroacă, iar director – Dan Doboș.

Prezentatoarea evenimentului a fost Maria Golban Șomlea, iar intarea la festival este liberă pentru toți cei care doresc să se bucure de muzică folclorică autentică. Manifestarea este sprijinită financiar de Primăria Municipiului Bistrița și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

3878 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro