Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO: Şase elevi de la Liceul Sanitar au câştigat un weekend la Hotel Castel Dracula!

20/10/2017 16:33:28 Ioana BRADEA  
Zeci de elevi din Bistriţa s-au luat la întrecere prin pasajele Bistriţei în cadrul proiectului „MAP - Mit și Aventură prin Pasaje”, iniţiat de Asociaţia „Turist în Bistriţa-Năsăud”. „Concursul i-a ajutat să fie mai uniţi, iar dorinţa de a câştiga i-a motivat să parcurgă traseul într-un timp record...!”

Cea de-a doua etapă a proiectului MAP - Mit și Aventură prin Pasaje a oferit elevilor din Bistriţa posibilitatea să ia parte la o vânătoare de comori prin pasajele Bistriței și să participe la activități interesante care au susținut turismul cultural și de agrement, venind cu numeroase noutăți pentru orașul nostru, atât pentru bistrițeni, cât și pentru turiștii care vor să descopere frumusețile din zonă.

La Inspectoratul Şcolar Judeţean s-a desfăşurat astăzi premierea echipajelor care s-au descurcat cel mai bine printre pasajele din Bistriţa iar impresia generală a fost că tinerilor le-a plăcut competiţia şi că s-au ales nu doar cu multe informaţii despre oraşul lor, ci şi cu o porţie bună de distracţie. 

A fost o adevărată provocare, şi pentru mine, ca dascăl, dar şi pentru ei, mai ales că trei din cei şase membri ai echipajului nu sunt din oraş. În perioada în care ne-am pregătit pentru probe, ne-am dus efectiv la plimbare prin oraş, prin pasaje, prin centru, am studiat împreună fiecare pasaj, am urcat în turnul Bisericii Evanghelice, am fost la Centrul de Informare Turistică. Pentru ei a fost o experienţă deosebită, fiindcă au învăţat lucruri pe care chiar nu le ştiau despre oraş. Concursul i-a ajutat mult să fie mai uniţi, coeziunea dintre ei a fost exemplară, iar dorinţa foarte mare de a cîştiga acest concurs i-a motivat să parcurgă traseul într-un timp record, de 42 de minute...”, a povestit pentru Bistriţeanul.ro Cristina Rebrean, diriginta clasei a IX-a A de la Liceul Teoretic Sanitar.

Cei şase elevi care vor petrece un weekend de vis la Hotel Castel Dracula sunt Darius Hăbălău, Roxana Găină, Andrei Rebrean, Oana Arpăştean, Iolanda Căilean şi Ionică Cilian, ei urmând să fie însoţiţi de diriginta clasei şi coordonatoarea echipajului în concurs. Liceenii au primit premiul chiar din partea directoarei Hotelului Dracula, care s-a declarat încântată că va găzdui tineri atât de pasionaţi de turism şi obiective turistice din Bistriţa şi din împrejurimi.

Ne-am simţit foarte bine când alergam prin pasaje, eram foarte emoţionaţi, am râs mult unul de altul, am găsit indiciile, am reuşit să desfacem şi lacătele... A fost o experienţă minunată!”, a povestit Iolanda Căilean, în timp ce Andrei Rebrean a mărturisit că ar fi ideea foarte bună ca organizatorii să pregătească pentru ediţia viitoare „un fel de escape room, format din trei etape, din ce în ce mai grele, care să cuprindă probe de deschis lacăte şi uşi, cu informaţii despre istoria şi civilizaţia oraşului”.

Pe locul doi s-au clasat Cătălina Colţa, Andreea Ciorbă, Sharon Creţu, Oana Vereş, Miruna Căilean şi Ioana Condrate, eleve la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, coordonatoarea echipajului fiind profesoara Monica Strungar – care a primit drept răsplată o petrecere la piscina Hotelului Metropolis.

Pe locul III s-au clasat Paul Avram, Daria Nicoleta Arjoca, David Eremie, Lorena Ioana Popescu, Beatrice Pudilic şi Maria Costin, elevi ai Liceului de Arte „Corneliu Baba”, care s-au ales cu o cină la Taverna Dogarilor.

Organizatorii au oferit şi menţiuni pentru echipajele de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic Forestier, Liceul Tehnologic de Servicii, Liceul Tehnologic Agricol, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” şi Liceul Creştin Logos.

Proiectul „MAP – Mit și Aventură prin Pasaje” contribuie la demersurile de dezvoltare locală durabilă, având ca element central susținerea turismului cultural și de agrement / aventură ca motor al dezvoltării durabile a municipiului. Proiectul este cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2017, iar acțiunile din cadrul proiectului au scopul de a contribui la dinamizarea Târgului Mare al Bistriței.

Parteneri în proiect sunt Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Liceul de Arte „Corneliu Baba” şi Asociația Turism Epistolar, acesta fiind susţinut de Hotel Castel Dracula, Hotel Metropolis, Restaurant „Taverna Dogarilor” şi Bistriteanul.ro.

Mai multe detalii despre proiectul „MAP – Mit și Aventură prin Pasaje” puteţi citi AICI.

8046 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro