Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  36 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015FOTO: „Înc-o dată, iar şi iară, a iubi e primăvară….”

01/03/2018 11:52:36 Cristina MILEA  
„Mărțișorul de altădată înseamnă în zilele noastre altceva… Mai mult sau mai puțin, depinde de fiecare dintre noi. Rolul nostru, al dascălilor, este acela de a face pe copii să prețuiască și să respecte obiceiurile și tradițiile poporului în care s-au născut, precum și această sărbătoare care ne aduce în suflet atâta bucurie...”

...Pornind de la aceste cuvinte simple și de o profundă semnificație, în cadrul Proiectului Educativ „Sărbatorile anotimpului”, elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Beclean, împreună cu dascălii lor au realizat diferite activități, pe diferite teme, între care s-a numărat și o activitate deosebită, cu un impact emoționant atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevii care s-au implicat în proiect.

Mărțișoare, Mărțișoare” s-a intitulat proiectul pe parcursul căruia, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean s-au confecționat mărțișoare și felicitări, folosind diferite tehnici. „Cu ajutorul doamnelor profesoare Crina Lup și Aurelia Baci, cu ajutorul doamnelor director Gabriela Rusu și Emeșe Szekely, împreună cu câțiva elevi ai școlii noastre, am participat la Târgul de Mărțișoare de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița. Produsele noastre au fost expuse și totodată valorificate, scopul nostru fiind acela de a cultiva în inimile și sufletele copiilor cu cerințe educative speciale - sensibilitate și atitudine artistică. Am încercat, totodată, să le stimulăm creativitatea și expresivitatea și am încercat, prin acest proiect să atingem nu doar obiective din sfera educaţiei estetice, ci şi a celei morale şi chiar „economice”, dat fiind faptul că elevii s-au  confruntat și cu provocarea de a obţine mici venituri din munca lor, venituri care ulterior vor fi orientate în scop caritabil...”, au precizat pentru Bistrițeanul.ro profesoarele Anica Cîrlejan, Aurelia Baci și Crina Lup.

Un moment aparte pentru echipa de la Beclean prezentă ieri la Bistrița a fost și decernarea premiilor din cadrul concursului județean „MĂRȚIȘOR DE CENTENAR” - premiul II fiind acordat chiar unui elev de la CSEI Beclean: Valentin Buta, elev în clasa a IV-a.

Consilierul educativ al Centrului Școlar de Educație Incluzivă prof. Anica Cîrlejan a mai remarcat faptul că „astăzi mărțișorul de altădată înseamnă altceva… Mai mult sau mai puțin, depinde de fiecare dintre noi. Mărțișoarele însă ne sensibilizează pe toți, în fiecare an, iar rolul nostru, al dascălilor, este acela de a face pe copii să înțeleagă senmificația acestui eveniment, să învețe, să prețuiască și să respecte obiceiurile și tradițiile poporului în care s-au născut, precum și această sărbătoare care ne aduce în suflet atâta bucurie...” 

1904 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro